I efteråret 2012 trådte en ny og revideret stormflodsordning i kraft. Denne nye stormflodsordning indeholder en ny foranstaltning - en såkaldt "negativliste". Denne negativliste beskriver en række områder, ejendomme og genstande fra at kunne få erstatning i tilfælde af stormflod. Havne er med på denne negativliste. Det kan få fatale følger for adskillige danske lystbådehavne, der efter stormens hærgen står tilbage med store ødelæggelser på broer, el-anlæg, pæle, trapper og meget andet.
"Vi får løbende meldinger om alvorlige skader. Reparationerne løber op i mange millioner kroner", siger Jesper Højenvang, direktør i Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID). Uden erstatning bliver det mere end vanskeligt at få genoprettet skaderne. Havnene kan ikke gå ud og låne store beløb. Tilbage er kun brugerne, det vil sige bådejerne, til at betale regningen.
Jesper Højenvang nævner havnen i Humlebæk som et eksempel på situationens alvor. Havnen omsætter årligt for en halv million kroner, men står nu med ødelæggelser for anslået én million kroner. Flere andre steder er havnenes økonomiske overlevelse på højkant, vurderer FLID. "Jeg vil anslå, at fem-ti havne kan komme på fallittens rand, hvis de ikke får hjælp udefra", siger Jesper Højenvang og sender samtidig bolden videre til politikerne.