Trioen har fået vredet moleøllen til måltagningsreceptionen for den legendariske havkapsejlads ØRC (Øresund Rally for Cruisers) ud af redaktøren. Denne fantastiske sejlads, mellem de to nationer Danmark og Sverige, tiltrækker i år flere deltagere end årets Sjælland Rundt, der engang var verdens største kapsejlads.
Retten til de grønne bukser
Sejladsen blev holdt over dåben for to år siden, da Mads Christensen missede starten på ARC, Atlantic Rally for Cruisers – den årligt tilbagevendende kapsejlads over Atlanten. I stedet stillede sejlmageren op i den hjemmelige sejlads, hvor han ville dyste om retten til at gå i grønne bukser. Mageløst vandt Mads det første år, både fordi han er en dygtig sejler, men også fordi han var eneste båd på startlinjen. De grønne bukser er en pendant til de røde bukser, som man vinder retten til at bære, når man krydser Atlanterhavet i båd. Jeg tror nu også, at der findes mænd med røde bukser uden den helt korrekte logbog, men sådan er det ikke med de grønne bukser – her er tale om en mand med ære.
Den rette cocktail
Andenudgaven blev gennemført sidste år, hvor det tilpas afslappede koncept omkring sejladsen viste sig at have god appel til de tilbageværende aktive sejlere i Øresundsområdet. Og i år vælter det ind med tilmeldinger - både tursejlere og verdensstjerner vil sikre sig retten til at bære de grønne bukser. Det er da soleklart, fordi distancen fra Hellerup til Malmø og retur er overkommelig.Du river en weekend ud, har en fest og er klar mandag morgen igen - hvor svært skal det være? Sejladsen har et humoristisk anslag og et sportsligt indhold, og uden at det sportslige på nogen måde overdrives. Faktisk kan man tage Øresundstoget og deltage i festen - dog uden at få retten til de grønne bukser.
Dansk sejlsport har rigtig meget at lære, jeg håber inderligt, at Mads Christensen i sin egenskab af bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion får de øvrige medlemmer og den daglige ledelse med på turen. Det kan godt være, at denne flok af tørvetrillere, måske sætter en dæmper på festen. Men hold da op, hvor ville de få ny inspiration til gavn for alle i dansk sejlsport. For hvor svært skal det være?
Diskokugle, svenske viser og dansegulv
Kapsejlads handler lige så meget om et stort socialt indhold, som et stort sportsligt indhold. Der er stadig kun en båd, der kan vinde på vandet, men alle kan få succes i baren. Jeg ville selv elske at deltage i årets ØRC. Tænk, at være med når scenen er sat med diskokugle i salingshornet, dansegulv under åben himmel og udvalgte viser fra den omfattende svenske sangskat – hvad mere kan dansk sejlsport ønske sig?
Intet stopper den sportslige kappestrid, fordi der er frit socialt samvær på tværs af alle besætninger i årets ØRC. Personligt har jeg heller aldrig set nogen grund til, at det sportslige skulle overdrives.
Redaktørens moleøl
Attraktionen ved sejladsen er jo netop, at den har et humoristisk anslag og trods alt et sportsligt indhold – hvem vil ikke først gribe ud efter redaktør Øverups moleøl? Kender jeg redaktøren ret, er der nok en øl per næse. Så kommer du meget længere end nummer tyve i havn, er moleøllen nok drukket. Men fortvivl ikke, jeg er sikker på, at der er masser af skæve indfaldsvinkler i år, når starten går lørdag den 22. september 2012 ud for Hellerup Havn og efter målgangen i Malmø, så alle løjerne kan løbe af stablen.
Dette års ØRC flag
ØRC har sin egen gruppe på Facebook - god underholdning krydret med lidt praktisk information. Her kan man aktult læse, at redaktøren desværre selv bliver forhindret i at deltage. I sig selv en historisk begivenhed, hvornår har redaktøren doneret øl uden selv at kunne deltage? Øverup forsøger at redde situationen med udtalelsen: Man jo godt støtte et kanon/konge koncept.
Findes der grønne bukser i min størrelse?
Check selv Facebook ud, mange perler. Udsigten for dette års ØRC version 2012 er meget lovende, når besætningerne indtager Malmø. Lige nu er min udfordring stor, hvor kommer selv til at deltage? Hvis det lykkedes, og jeg når i mål, hvor får jeg et sæt grønne bukser i min voksne størrelse?
I næste uge vender vi tilbage til vores unge tema.