Trioen har fået vredet moleøllen til måltagningsreceptionen for den legendariske havkapsejlads ØRC (Øresund Rally for Cruisers) ud af redaktøren. Denne fantastiske sejlads, mellem de to nationer Danmark og Sverige, tiltrækker i år flere deltagere end årets Sjælland Rundt, der engang var verdens største kapsejlads.
Retten til de grønne bukser
Sejladsen blev holdt over dåben for to år siden, da Mads Christensen missede starten på ARC, Atlantic Rally for Cruisers – den årligt tilbagevendende kapsejlads over Atlanten. I stedet stillede sejlmageren op i den hjemmelige sejlads, hvor han ville dyste om retten til at gå i grønne bukser. Mageløst vandt Mads det første år, både fordi han er en dygtig sejler, men også fordi han var eneste båd på startlinjen. De grønne bukser er en pendant til de røde bukser, som man vinder retten til at bære, når man krydser Atlanterhavet i båd. Jeg tror nu også, at der findes mænd med røde bukser uden den helt korrekte logbog, men sådan er det ikke med de grønne bukser – her er tale om en mand med ære.
Den rette cocktail
Andenudgaven blev gennemført sidste år, hvor det tilpas afslappede koncept omkring sejladsen viste sig at have god appel til de tilbageværende aktive sejlere i Øresundsområdet. Og i år vælter det ind med tilmeldinger - både tursejlere og verdensstjerner vil sikre sig retten til at bære de grønne bukser. Det er da soleklart, fordi distancen fra Hellerup til Malmø og retur er overkommelig.Du river en weekend ud, har en fest og er klar mandag morgen igen - hvor svært skal det være? Sejladsen har et humoristisk anslag og et sportsligt indhold, og uden at det sportslige på nogen måde overdrives. Faktisk kan man tage Øresundstoget og deltage i festen - dog uden at få retten til de grønne bukser.
Dansk sejlsport har rigtig meget at lære, jeg håber inderligt, at Mads Christensen i sin egenskab af bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion får de øvrige medlemmer og den daglige ledelse med på turen. Det kan godt være, at denne flok af tørvetrillere, måske sætter en dæmper på festen. Men hold da op, hvor ville de få ny inspiration til gavn for alle i dansk sejlsport. For hvor svært skal det være?