Line er i dag bestyrelsesmedlem i CB66 klubben, hvor der fokus på at lave gode arrangementer for sejlerne og få flere både på vandet. Derudover kommer Line med erfaring fra en række bestyrelsesposter udenfor sejlsporten. Det var en sejlerkollega fra CB66 klubben som opfordrede Line til at stille op til DS bestyrelse, hvor hun gerne vil bidrage med andre vinkler på arbejdet end andre, der kommer med erfaringer fra direkte fra klubarbejdet.
Bådmagasinet har stillet alle fire kandidater samme spørgsmål, og vi bringer frem mod DS generalforsamling kandidaterne svar på nogle spørgsmål, der især handler om DS fremtid, kandidaterne holdning til de højest prioriterede opgaver, deres mærkesager samt hvordan DS ressourcerne skal anvendes..
BM: Tak for at du giver dig tid til at besvare vores spørgsmål, således at klubber og sejlere kan lære dig lidt mere at kende, inden valget på DS generalforsamling.
Hvad mener du er de 3-5 højest prioriterede opgaver i DS arbejdet lige nu ?
Line: ”Sejlsport er i hård konkurrence med et hav af andre fritidsaktiviteter. Hvis moderne mennesker skal vælge at engagere sig i sejlsporten skal sejlsporten være tilgængelig på de præmisser, som den enkelte kan få et at passe ind i en ofte travl hverdag, ligegyldigt om det er barnet på 10 år, børnefamilien, eller den fraskilte på 45 år.”
”DS skal være en aktiv ressource for alle klubber og sejlere – både sejlklubber og klassebådsklubber. DS skal stadig bidrage med ressourcer og erfaring samt frivillig koordination mellem klubberne så klubbernes initiativer kan supplere hinanden og ikke skade den indbyrdes indsats. Det kunne fx være mere støtte fra DS’ ”ekspertteam” til at arrangere stævner, sommerlejre, sejlundervisning for folkeskoler eller fritidsklubber mv.”
”Ingen må være i tvivl om, hvad de får for deres kontingent til DS. Jeg vil gerne være med til at give medlemsklubberne oplevelsen af, at de får rigtig meget værdi for deres penge – både direkte og indirekte.”
”DS’ rolle i forhold til sejlerne skal være fokuserede på klubuafhængige og generelle opgaver. Fx udvikling af apps, sejlerblad, kapsejladskalender, nationale talentprogrammer, turbøjer mv.”
BM: Hvad ønsker du specielt at arbejde med i DS, udover naturligvis det generelle DS bestyrelsesarbejde ? Hvad er dine mærkesager ?
Line: ”Familien som sejler-fællesskab: De bedste familietimer har vi i båden. Med min mand, med vores børn og bedsteforældre. Og når vi skal nyde vores venner allermest, sejler vi på weekend sammen. Vores børn skal også lære godt sømandskab og begejstringen for sejlsport gennem vores fælles sejlture og kapsejladser.”
”Puls og vand i håret: Sejlsport er en aktiv sport og Sportsbådsligaen skal ikke kun søsættes – den skal surfe på skumsprøjt og begejstring!”
”Vidensdeling og fællesskab: Ved hele tiden at dele viden og forbedre vores træningsmakkere, får vores talenter de bedste konkurrenter at træne med i det daglige, og det bedste grundlag for at sejre internationalt. Ved at dele gode ideer og koncepter til træningsaktiviteter, sommerlejr, undervisning og åben-hus-arrangementer mv., giver vi alle klubber det bedste grundlag for at forbedre rammerne for medlemmerne og for at trække nye medlemmer til. Vi arbejder fokuseret med vidensdeling og fælles læring i CB66 klubben. Der er gode koncepter, som kan bruges i alle klasser og klubber.”
”Sund økonomi: DS forvalter medlemmernes ressourcer. Det er vigtigt, at DS har en sund økonomi, som giver frihed og mulighed for at støtte op om gode ideer og samtidig sikre stabil støtte til projekter med længere perspektiv. Fokus på økonomi og budgetopfølgning er en kerneopgave for bestyrelsen.”
Skal DS målrette sit arbejde og ressourcer mere i fremtiden ? F.eks. i relation til børn, unge og voksne der skal lære at sejle, breddekapsejlads samt talenter/elite ? Eller skal Dansk Sejlunion være en organisation for alle sejlere ? Har DS og klubberne ressourcer til dette i fremtiden ?
Line: ”Hvis DS skal gøre sig fortjent til sit navn, er det nødt til at være en union, som favner alle sejlere i Danmark eller med tilknytning til dansk sejlsport.”
”For mig er bredde og elite, tursejlads og kapsejlads tæt forbundet og indbyrdes afhængige. For mange nye sejlere vil det være vigtigt, at de er i klub/union med de største stjerner, og at de ligger i pipeline med de talenter, der bidder stjernerne i haserne. For andre vil elitesejlerne og deres ramme skabe basen for viden om og adgang til basale ressourcer for en ny sejler (udstyr, uddannelse, medsejlere mv.).”
”Familierne og mange mere individuelle livsformer kan være en ressource omkring sejlklubber. Sejlsport er en oplagt ramme for en familie med en fælles passion eller delefamiliers behov for at kunne variere indsatsen. Vi bør gøre en mere aktiv indsats for at trække disse voksne og børn ind i sejlsporten og lade dem bidrage til at styrke sejlsporten på nye måder.”
”Viden, sejlsportens tilgængelighed og fokus på miljøet er relevant og vigtigt for alle sejlere.”
”Jeg tror, DS skal have fortsat fokus på at være en paraply-organisation, som fokuserer på at give klubber og sejlere muligheder og tilbud, som de kan vælge efter behov – uafhængig af, om det er kapsejlads eller tursejlads, bredde eller elite, der er fokus på i den enkelte klub.”
Her kan du se