Det har taget mere end 10 år at nå det mål, som nu kan realiseres i Frederikssund – nemlig et nyt Ungdomssøsportscenter på Frederikssund Havn.
I foreningslivet kræves der visionære - og stædige - ildsjæle for at realisere sådanne projekter, og det kræver ofte også en lang årrække for at nå målet – først skal klub og medlemmer overbevises, der skal etableres samarbejder, rekrutteres sejlere, ideerne skal markedsføres, havne og politikkere skal overbevises, samt der skal skabes finansiering.
En sådan ildsjæl er Christian Hangel (ovenfor), som har været dybt engageret i junior- og ungdomsarbejdet i Frederikssund gennem mere end 10 år. Han har som frivillig – sammen med andre i klubberne - gjort et fabelagtigt stykke arbejde for junior og ungdomssejlerne i området.
Først var Christian en af initiativtagerne bag etableringen af Frederikssund Sejlklub og Marbæk Sejlklubs fælles Juniorsejlcenter, som har været en stor gevinst for unge sejlerne i området.
Arbejdet med Juniorsejlcentret og dét at skabe en fælles platform for juniorarbejdet i byen og området, har samtidig vist vejen for et bredere samarbejde omkring dét at gavne sejlsporten og søsporten i Frederikssund,.
Den nyeste vision – som også har været undervejs en del år - om at udvide klubbernes samarbejde til også at omfatte søspejderne, har betydet, at politikkerne i Frederikssund Kommune nu for alvor har fået øjnene op for sejlsport og søsport, som en attraktiv fritidsaktivitet for børn og unge – og som det er værd at investere i.
Kommunalbestyrelsen har netop bevilget 5,5 mio. (ekskl. Moms) på anlægsbudgettet for 2016 til etablering af et nyt, mordene Ungdomssøsportscenter i Frederikssund.
Fra at sejlsporten primært har været indadvendt og levet i sin egen lille ”syltekrukke”, så har klubbernes Juniorsejlcenter vist vejen til for alvor at sætte søsporten på dagsorden i kommunen. Centret har også gennem 7 år stået for organisering og gennemførelse af havnefesten på Frederikssunds kommunale havn – ”Frederikssund for Fulde Sejl” - og det har ydermere haft den betydning, at byen og borgerne – og nu også kommunalpolitikkerne - har fået øjnene op for det bidrag som sejlsport og søsport kan yde til kulturlivet og ungdommen i byen.
Kommunen har også en ide om, at dette ganske unikke projekt med et samarbejde mellem sejlerne og søspejderne indenfor ét center, kan blive en foregangsmodel for andre kommuner.
Bygningen til venstre indeholder rum til sejl, grej, gummibåd og værksted - og bygningen til højre har fællesrum, lederrum samt omklædningsfaciliteter.
Rent faktisk ligger det også indenfor Danmarks Idræts-Forbunds strategier at skabe mere rumlige samarbejder mellem beslægtede fritidsaktiviteter f.eks. på havne, således at der kan opnås en bedre udnyttelse af faciliteter samt skabelse af synergier og bedre muligheder for samarbejder mellem foreninger, skoler og fritidsklubber.