Hvis du forlader hovedstrøget og sejler ind til Præstø, er der smuk natur, gode restauranter, hyggelig by og udvidet service fra havnen.
"Jeg har været her siden 1982, så jeg står vel med på inventarlisten", siger havnefoged Helmuth Jacobsen med et skævt smil. Han viser gerne rundt på 'sin' Præstø Havn, der udgør en god kilometer kyst med adskillige broer og havneafsnit, en lang række bygninger, klubhuse, flere restauranter og som nyeste skud på stammen, et MadMarked.
Præstø Havn en dejlig sommerdag
Gourmet-havn
Og faktisk kommer der rigtig mange mennesker på Præstø Havn året rundt. Dels for at nyde stemningen og havudsigten, del for at nyde godt af flere forskellige gourmetoplevelser. Havnen huser en populær café, et pakhus, der er ombygget til kulturhus; og her i vinter bliver der bygget endnu en restaurant. Desuden er her et hyggeligt og velassorteret MadMarked, der sælger alle former for lokale madvarer – både grønsager, mel, økologisk kød og alskens delikatesser.
"Der sker noget på havnen året rundt, og det nyder både de lokale fra oplandet og sejlerne rigtigt godt af", fortæller Helmuth Jacobsen. I år er der 2300 gæstesejlere, der har fundet ind i fjorden og har lagt et par feriedage i den lille havn.
Læs mere om smørhullet Præstø Havn, der også er Danmarks mest tilfrosne havn, i det nyeste Bådmagasinet.
Er du abonnent, kan du læse hele artiklen under menupunktet "Mit Bådmagasin - Artikler for abonnenter". Du logger på her
Køb artiklen - Læs artiklen "Præstø Havn - et smørhul, smuk natur og godt til ganen". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.
Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her - et elektronisk abonnement koster kun 399 kroner om året.