Obrigado Rio

Tak Rio – til den enorme millionby, som de seneste to uger har været verdens navle. Jeg syntes Rio har leveret, også over mine forventninger.

Læsere her på Bådmagasinet har kunnet følge med, mere opdateret end noget andet sted, når vi taler sejlsport. Over 17.000 læsere nåede at følge med på vores Cover It Live modul, hvor opdateringerne dagligt er tikket ind, i takt med de seje danske sejlere har præsteret på vandet.

OL er for sejlernes vedkommende, og dermed mit eget, slut nu. To flotte bronze medaljer blev det til, absolut godkendt, om end vi træder et trin ned af stien i forhold til London 2012, hvor vi jo som bekendt vandt en sølv, og en bronze.

Men i Dansk Sejlunion og i DIF samt Team Danmark taler man ikke om hvor ædelt metallet er, blot der vindes medaljer.

Jeg selv ærgrer mig over karaten bronze, for de to besætninger som vandt, Anne-Marie Rindom i Laser Radial, og Jena Mai Hansen med Katja Salskov-Iversen i 49erFX havde potentiale til mere. De hører til i den absolutte verdenselite, så i mine øjne var det marginaler som ikke lige var på de seje pigers side, som kunne have løftet placeringen på podiet.

Men lad nu det ligge, to medaljer er så absolut godkendt og mere til, ja jeg vil kalde det bestået med glans.

Hvad skete der for de rutinerede?

Jonas Warrer og C.P. Lübeck sluttede flot af, og endte på den noget ubarmhjertige fjerdeplads, hvilket faktisk er super flot, men i OL sammenhæng husker ingen nummer fire, sorry!

Jonas Høgh Christensen gik helt galt af sit OL. En 17. plads er bestemt ikke hverdag for den tidligere OL sølv vinder tilbage i London 2012. Forfulgt af uheld, er min første indskydelse, men jeg syntes ikke selv vi så det fartoverskud som Jonas havde tilbage i London. I Rio kunne Jonas godt følge med, men ikke mere, og på de enormt svære taktiske baner i Rio, havde det været rart selv at kunne bestemme hvad vej man ville. Det kunne Jonas ikke.

Allan Nørregaard og Anette Viborg vandt et træningsstæven lige op til OL, og derfor var det da også skuffende at de end ikke nåede medal racet i Nacra 17. Allan var meget indebrændt allerede efter de første par dage, og ville hellere flyve hjem, end at spilde sin tid på de håbløse baner vi oplevede i Rio, en frustration som det er svært at præstere under.

Surf og Laser bestod

Lærke Buhl-Hansen og Sebastian Fleischer på RS:X bestod med flotte resultater set i det store internationale sammenhæng. Nummer 15 og 12 er de bedste resultater de to har præsteret.

Michael Hansen i Laser viste også moments of glory, i det ekstremt svære Laser felt. Her er en sejler i svøp, som i godt kan holde øje med i fremtiden. Michael Hansen har store ambitioner til at drive det videre, og herfra tror vi det lykkes.

Kære læsere, i vores næste trykte udgave af Bådmagasinet, som udkommer i slutningen af September, der får i en mere dybdegående analyse af Rio 2016.

Tilbage for mig er kun at sige Obrigado – tak, fordi i læste med.







★ Artikel

★ Lamineret cockpitarm og timevis af lakering

★ Interview & Portræt

★ Portræt: Ny kaptajn ved roret i Dansk Sejlunion - Anders...

★ Test af motorbåd

★ Test: Bayliner V20 - Sjov og rummelig

★ Artikel

★ Vendée Globe: Nedtælling til verdens hårdeste...

★ Artikel

★ Rita IV: En konge værdig

★ Test af motorbåd

★ Test: Delphia 10 Sedan - Slowboat til gode oplevelser

★ Interview & Portræt

★ America's Cup: Dansk civilingeniør stadig en af de mest...





Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen