To unge danskere i World Sailing komiteer

Hvert fjerde år, når der er valgt ny præsident og syv nye vicepræsidenter, nedsætter World Sailing (WS) efterfølgende de nye komiteer for den kommende 4-års periode. WS Executive Committee laver den samlede indstilling til Council, som herefter debatterer og godkender sammensætningen af komiteer, underkomiteer og kommissioner. Det samlede forslag (ekstern pfd, red.) blev godkendt énstemmigt i Council.

To dygtige unge danske sejlere, som gennem en årrække har satset på, og markeret sig internationalt som henholdsvis International Judge (IJ) og International Race Officer (IRO) har netop modtaget beskeden, at de blev godkendt af Council den 27. januar for perioden 2021-2024:

• Line Juhl – Racing Rules Committee samt udpeget til OL-juryen i Tokyo
• Andreas Kuchler – Race Management Sub-Committee

Allerede da Kim Andersen blev valgt som præsident i 2016 startede et mere markant generationsskifte i WS komiteer, underkomiteer og kommissioner. Dels blev der valgt et stigende antal yngre sejlere til det frivillige arbejde i World Sailing, dels blev der lagt vægt på samtidig at øge den kvindelige repræsentation. Denne udvikling er nu blevet yderligere forstærket som et led i udvikling og modernisering af WS opgaver og arbejde.

Line Juhl og Andreas Kuchler hører til den nye generation af yngre, som kommer til at definere retningen for det internationale sejlsportsarbejde i fremtiden, hvilket også er helt i tråd med IOC’s ønsker til de internationale sportsorganisationer.

Dansk Sejlunions formand Line Markert udtaler til Bådmagasinet om udnævnelserne: ”Line Juhl og Andreas Kuchler er nye og markerer et generationsskifte i vores internationale repræsentation. De sidder på tekniske poster, mens Christian Lerche og jeg vil kæmpe de politiske dagsordener.”

line juhl 01
Line Juhl - en af de yngste medlemmer i Racing Rules Committee. Foto: Privat

Line Juhl – Racing Rules Committee
36-årige Line Juhl er en af de yngste medlemmer af Racing Rules Committee, og hun har været International Judge siden 2015. Det er derfor bemærkelsesværdigt, at hun var med i juryen ved Tokyo Olympic Test Event i sommeren 2019, og nu er udpeget til Tokyo 2020 International Jury.

Dette vidner om, at Line gennem sin relativt korte karriere som International Judge har gjort det udsædvanlig flot, og der virkelig er blevet lagt mærke til hendes arbejde i de internationale juryer.

Danmark har ikke haft nogen repræsentant i Racing Rules Committee gennem snart mange år, og det er derfor meget glædeligt, at Danmark igen er repræsenteret i denne vigtige komite, som fastlægger hele regelgrundlaget for sejlsporten.

Line Juhl er vokset op i Aalborg, hvor hun sejlede Optimist og derefter Europe, og efter hun flyttede til København har det været Vallensbæk Sejlklub, hvor der er blevet sejlet kapsejlads på regionalt niveau i mindre kølbåde. Endvidere har Line været Optimist træner gennem en årrække og har været involveret på ungdomsarbejde både lokalt og regionalt.

Line Juhl fortæller videre:
”Jeg har ikke sejlet fast kapsejlads de seneste mange år, men har sejlet kapsejlads i en Yngling tilbage i 2012. Derudover har jeg sejlet aftenkapsejlads i diverse mindre kølbåde, blandt andet H-båd. Mine forældre har en X-37, hvor jeg også har været og stadig er gast på mange tursejladser.”

”Jeg har endnu ikke fået bekræftede invitationer fra andre store stævner i 2021 end OL. Men givet at OL afholdes, håber jeg da bestemt på at blive inviteret til nogle internationale stævner inden da, så jeg kan nå at 'træne' lidt. Herhjemme skal jeg i 2021 indtil videre være opmand til tre Sejlsportsliga stævner i foråret og Hold-DM for optimistjoller i efteråret.”

”Interessen for dommerarbejdet kommer af, at jeg altid har været den nørdede og forsigtige type, så da jeg tidligt indså, at jeg ikke blev verdensmester som sejler, opstod den tanke, at jeg måske kunne gøre det bedre som dommer.”

”Jeg elsker at være på vandet, så det passer mig fint at kombinere udendørsliv med hjernegymnastik. Helt konkret blev jeg 'sluset' ind i dommerverdenen, da jeg i 2012 var på dommerkursus i forbindelse med Dansk Sejlunions koncept 'KLU35' - Kapsejladsledere under 35 år - hvor 20 unge under 35 år fik muligheden for at deltage gratis på Dansk Sejlunions kurser. Jeg var solgt fra starten!”

”At jeg skulle have en international karriere var selvfølgelig ikke oplagt for mig helt fra starten, men da jeg forstod, at der også var mulighed for at gå i den retning, virkede det oplagt for mig at prøve at dygtiggøre mig yderligere. Det er heldigvis stadig mit mål!”

Selvom Line kun har været International Judge (IJ) siden 2015, har hun en imponerende meritliste som IJ’er ved World Cup Series (2015, 2016, 2019, 2020), ORC World Championships (2016, 2018), Sailing World Championships (2018, Kiel Week (2019) samt Olympic Test Event (2019).

Line Juhl er også medlem af Dansk Sejlunions Kapsejladsledergruppe siden 2015, og er tillige involveret i organisering af regelkurser, det årlige kapsejladslederseminar samt i oversættelse af Racing Rules of Sailing til den danske udgave af kapsejladsregelbogen.

Siden 2018 har Line tillige hjulpet med at udvikle og strukturere processen med at planlægge og gennemføre høringer ved internationale arrangementer, og dette inkluderer også at studere og teste ny teknologi og software for at forbedre denne proces, og her er Line’s professionelle baggrund som matematiker og softwarearkitekt en god forudsætning.

andreas kuchler 03 1
Andreas Kuchler blev allerede som kun 25-årig godkendt som International Race Officer - nu i WS Race Management Sub-Committee. Foto: Privat

Andreas Kuchler – Race Management Sub-Committee
38-årige Andreas Kuchler blev allerede som kun 25-årig godkendt som International Race Officer, og har siden været aktiv som international baneleder ved mange internationale stævner og mesterskaber, ikke mindst i Danmark, hvor han tillige styrede en af banerne ved World Sailing Championships i Aarhus i 2018.

Andreas Kucher har siden 2010 været Dansk Sejlunions delegerede i European Sailing Federations’s Race Officials Exchange Programme og med i DS kapsejladsledergruppe i 2008, begge dele noget, som har det vigtige formål at sikre at unge protestkomitefolk og baneledere kan komme ud til internationale stævner i andre lande og opnå den erfaring, som de skal have for at blive godkendt af World Sailing som International Judges, International Umpires og International Race Officials.

I Dansk Sejlunions regi er Andreas Kuchler tillige meget aktiv. Han har været national baneleder siden 2006, og har sideløbende været instruktør ved banelederuddannelser samt kapsejladsregelkurser og -seminarer. I 2014 blev han medlem af DS Appel- og Regeludvalg og i 2018 af DS Kapsejladsledergruppe.

Andreas Kuchler har også være involveret i ledelsen af et projekt ’KLU35’ med det formål at styrke uddannelse, certificering og netværk for kapsejladsledere under 35 år. Dette projekt har været en succes med at bidrage til etableringen af en ny generation af kapsejladsledere i Danmark, heriblandt Line Juhl.

Andreas fortæller her om sin sejlerkarriere, hvad han selv sejler i dag samt sine forventninger til det fremtidige frivillige arbejde indenfor sejlsporten:

”Jeg startede i optimist, men rykkede ret hurtigt over i folkebåden, da Odense Sejlklubs juniorafdeling havde tre folkebåde, som blev flittigt brugt til weekendture, Fyn Rundt, DM mv. Desuden tursejlads i min fars LM’er og over Atlanten og seks mdr i Stillehavet i en Ballad efter gymnasiet.”

”Familien har for nylig købt en Hallberg Rassy 352, så ja, det er ren tursejlads og hygge med familien - (har jo tre børn på 9, 5 og 2 år, så det er om at få dem oplært)"

Familien har selvfølgelig sat nogle grænser for, hvor aktiv jeg har været som baneleder i de seneste år, men satser på at kunne opretholde min licens som International Race Officer (IRO) og fortsat bidrage til arbejdet i Dansk Sejlunions Kapsejladsledergruppe og Appel- og Regeludvalget.”

”Jeg skal ikke til OL i Tokyo, men ville da bestemt ikke sige nej hvis chancen byder sig fremover. Det er dog ikke et mål i sig selv. Jeg har været udsendt nogle gange til WS-stævner, men har også været nødt til at sige nej et par gange, og der er jo også mange andre dygtige om buddet, så vi må se om det bliver aktuelt.”

”Jeg synes at baneledergerningen i sig selv giver så meget i form af fx træning i ledelse, kommunikation og prioritering, samt en masse gode oplevelser sammen med ildsjæle på vandet i al slags vejr, så min motivation er ikke primært drevet af at komme til OL.”

Bådmagasinet har også kigget nærmere på Danmarks samlede danske repræsentation i WS, som med kun to komite poster, er den laveste i henved 40 år! Vi ser i en kommende artikel nærmere på denne situation, hvor Line Markert besvarer spørgsmål om DS internationale repræsentation, eller mangel på samme.







★ Test af sejlbåde

★ Interview, test samt portræt: Det nye First-DNA

★ Test af sejlbåde

★ 50 fod, to meter bred på 2,7 ton - helt sin egen...

★ Interview & Portræt

Fik du læst: DS formandsvalg, Jens Rask: ’Det fællesskab vi...

★ Artikel

★ Et arbejde uden facit med to streger under

★ Artikel

★ Vi har ikke et offentligt støttet søredningsselskab

★ Artikel

★ Hammeren faldt i CE-sagen

★ Artikel

★ Lamineret cockpitarm og timevis af lakering

★ Interview & Portræt

★ Portræt: Ny kaptajn ved roret i Dansk Sejlunion - Anders...





Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen