Dansk Sejlunions direktør Chr. Lerche skyder, med Corona-reglerne i hånden, KDY initiativ ned.
Landets største sejlklub Kongelig Dansk Yachtklub, var tirsdag ude med et initiativ om hvordan man kan komme på vandet og sejle sammen - hver for sig. I en mail til klubbens medlemmer lød det:
Tirsdag aftencruise
Kære KDY medlemmer, familie, og venner af klubben samt øvrige sejlere i og omkring Rungsted. I stedet for at sidde isoleret derhjemme og afvente bedre tider invitere KDY til en fælles sejltur hver tirsdag kl. 18.00 indtil vi igen kan sejle kapsejlads.
Spred gerne budskabet. Vi ses på vandet.
Reglerne for aftencruise er simple
• Vi hjælpes hinanden med at overholde gældende retningslinjer og lovkrav.
• Vi holder afstand til hinanden når vi sejler sammen.
• Vi sejler enten alene eller to i hver båd.
• Alternativt sejler vi familiesejlads med medlemmer af vores husstand.
• Vi kan sejle i klubbåde eller vi vores egne både.
• Når der sejles i klubbåde må der ikke være flere end to (2) personer ombord uanset hvad!
• Når vi har sejlet mødes vi ikke med de øvrige besætninger. I stedet går vi hjem og ser en samlet replay og analyse af dagens sejlads på storskærm.
Sådan afvikler vi aftencruise
• Du tilmelder dig, din båd og din besætning således
o Opkald på VHF kanal 8 og hvis optager kanal 6
o Tirsdag fra kl. 17.00 til 17.30
o Oplys Skipper navn, Bådnavn, Hjemhavn og eventuelt handicap
• Sejl ud til de to jordbær der er placeret ca. 250 meter øst for bagbords indsejlingsmærke til Rungsted.
• Gør klar til start og
o Vis hensyn til den øvrige havnetrafik.
o Vær opmærksom på at der kun er én fælles start.
• Afvent instrukser fra baneleder
o Kl ca. 17.45 oplyser banelederen over VHF
o Hvilke faste sømærker der skal rundes i hvilken rækkefølge i dagens sejlads.
Nu er problemet blot dette, at jf. de aftaler som Dansk Sejlunion har indgået med DIF og Sundhedsmyndighederne, så kan det her slet ikke lade sig gøre!
Det er især punktet 'Sejl ud til de to jordbær' - det er her, det går galt. En startlinje betragtes som et 'spot' - altså et område hvor det kun er tilladt at være 10 personer samlet. Så er det egentlig underordnet om den linje er 20 - eller 200 meter lang.
Et andet punkt som stikker direktør Chr. Lerche i øjnene er, det at man opfatter anbefalingerne forskelligt, om der er tale om en klub- eller en privat ejet båd. Her pointere Lerche at der ikke er forskel. Anbefalingerne gælder, hvad end det er en klub båd eller en privatejet båd, og henviser i øvrigt til Dansk Sejlunions website om Corona og sejlads.
Christian Lerche udtaler til Bådmagasinet, at "det vil være ærgerligt, hvis landets største sejlklub utilsigtet ikke følger de råd som myndighederne har indgået aftale med DIF – og herunder Dansk Sejlunion - om, og frygter, at man ellers risikerer at måtte lukke det hele ned igen" - og fortsætter ”Vi taler rigtig gerne med sejlklubberne om, hvordan man faktisk kan gennemføre aktiviteter og samtidig holde sig på den sikre side af under de meget stramme vilkår, vi er underlagt i øjeblikket”.
Anders Myralf, direktør i KDY udtaler til Bådmagasinet, at man naturligvis ønsker at overholde anbefalingerne, men at man også arbejder på at løse start-udfordringer, så medlemmerne kan komme på vandet sammen – hver for sig.