I min seneste leder i den trykte udgave af magasinet BÅD efterlyses samarbejde på tværs blandt klubberne langs Øresundskysten – ja jeg går så langt til at kalde Øresund for sejlernes Udkants-Danmark, hvad kølbådsstævner angår!
Modpolen til de manglende aktiviteter skal ses i Sailing Aarhus. En sammenslutning af klubberne i Aarhusområdet, som – på trods af mange uenigheder, har formået at tiltrække store events til området, flot bakket op af Aarhus Kommune.
Har også set lyset på Fyn
Omkring det Sydfynske Øhav, ja der har de også set lyset. Et nyt initiativ fra Thurø-sejlerne Henrik Buchwald og Ib Oldrup lægger op til at styrke samarbejde og dialog blandt sejlklubber omkring Det Sydfynske Øhav.
- Vi vil gerne fremme fællesskab og sejlerglæde for så mange som muligt, forklarer Henrik Buchwald, ansvarlig for Thurø Sejklubs flåde af J70-kapsejladsbåde.
Initiativtagerne fra Thurø Sejlklub indkaldte tidligere på ugen repræsentanter fra øhavsklubberne til et møde i Gambøt. Målet var at stikke en føler ud, og at lufte nogle ideer til, hvordan et styrket fællesskab på tværs af klubberne kan praktiseres. Det skriver Fyns Amts Avis på Søsiden søndag.
- Initiativet blev godt modtaget. Vi havde et rigtig fint møde, siger Ib Oldrup, formand for Thurø Sejlklub.
De inviterede var Svendborg Amatør Sejlklub, Svendborg Sunds Sejlklub, Troense Bådelaug, Ballen Sejlklub, Rudkøbing Sejlklub samt Lundeborg Sejklub. De fleste havde taget imod buddet om at komme til møde.
Vejen frem
Der stilles i dag så store krav til de forskellige arrangører at samarbejde på tværs af klubberne uundgåeligt må være vejen frem. Når sejlklubberne nu en gang er hovedingrediensen, så kan man vel heller ikke undgå at skele til Dansk Sejlunion? Var det en ide at forankre opgaven, altså sikrer at der tages et initiativ til samarbejde på tværs af klubberne, i Dansk Sejlunion?
Her vil Dansk Sejlunion kunne få en rigtig vigtig rolle over for deres egne medlemmer – netop sejlklubberne. Sæt igang.
Læs redaktørens seneste leder her