offcanvas logo

Bliv viking i påsken

Der er drager på programmet i påsken på Vikingeskibsmuseet i Roskilde. PRfoto

Påskeferien nærmer sig, og det ser desværre ud til at den bliver kold – måske for kold til bundmaling og andre temperaturfølsomme arbejder på båden. Så hank i stedet op i familien, og tag en tur til Vikingeskibsmuseet i Roskilde, der har en masse at byde på for både børn og voksne.

Lav din egen drage
Vikingerne var vilde med drager. Både som udsmykning på alt fra skibe til runesten og i drabelige fortællinger. Vikingeskibsmuseet byder indenfor til en eventyrlig påskeferie med drager, krigertræning og særforevisninger af filmen "Sådan træner du din drage 2".

I den nordiske mytologi omtales drager ofte som Orm eller Lindorm. Den mest kendte drage (orm) er vel nok Midgårdsormen, der er så stor, at den strækker sig hele vejen rundt om jordskiven.

Vi kender også nordiske drager fra sagnet om Sigurd Fafnersbane. Sigurd må bruge må bruge både list og styrke for at besejre den onde, giftspyende drage Fafner, og i ’Vølvens Spådom’ kan man læse om dødsdragen, Nidhug, der omtales som "Den dunkle drage" og "Den skældækkede øgle". Den lever under verdenstræet Yggdrasils rødder, som den gnaver af.

I Drageværkstedet kan dine unger (og dig) give et bud på hvordan en drage ser ud, og få din helt egen drage med hjem i et syltetøjsglas.

I det kreative værksted kan børn og voksne modellere, klippe, klistre og male fortolkninger af ildspyende drager og søuhyrer fra vikingernes verden. Museets formidlere hjælper interesserede i gang og de voksne ledsagere er assistenter. Tilmelding er ikke nødvendig.


Krigertræning
Museet har krigertræning den 15. til 19. april kl. 11.30 & kl. 14.30.

Vikingerne skal bruge flere drageryttere. Derfor kommer de til Vikingeskibsmuseet for at lave optagelsesprøver til den store Drageskole. Alle modige børn opfordres til at søge optagelse.

Noget til maven
Alle vikinger har brug for noget at spise. I Café Knarr på Museumsøen kan du spise Ny Nordisk Vikingemad. Café Knarr serverer mad, der er tilberedt efter principperne i 'Ny Nordisk Vikingemad'. Vi benytter os af de råvarer, der var kendt af vikingerne, så her er hverken kartofler, tomater eller agurker, men fladbrød, kvan, havtorn og perlebyg.

Se åbningstider, arrangementer og meget mere på Vikingeskibsmuseets hjemmeside her.







★ Test af sejlbåde

★ Fire gode både til familie og race

★ Tursejlads

★ Mit melanesiske eventyr: Et krydstogt fra Australien til...

★ Artikel

★ Svenske fyr bliver mere driftssikre

★ Tursejlads

★ Den lille ø med den velbesøgte havn

★ Interview & Portræt

★ Kom tæt på Dansk Sejlunions nye sportschef Peter Hansen

★ Tursejlads

★ Det er en SEJLbåd

★ Test af sejlbåde

★ Holder Hanse hele vejen?

★ Test af motorbåd

★ Test: Yamarin 59 BR - moderne og stilfuld bowrider





Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen