Da rådhusklokkerne bimlede introen til DR´s middagsradioavis kl. 12.00, var der ikke længere tale om et demokratisk valg til formandsposten i Dansk Sejlunion. Det bliver en dronningekroning på generalforsamlingen i Svendborg på Hotel Christiansminde lørdag den 18. marts.
Mandag den 13. februar udløb fristen for at melde sig som formandskandidat, og der var ingen andre end Line Markert der havde meldt sig. En fiasko for bestyrelsen i Dansk Sejlunion, der klart meldte ud at de ønskede en bred debat om sejlunionens fremtid – og så derfor gerne flere kandidater melde sig.
Ideen var, at flere kandidater gav deres respektive bud på sejlunionens fremtid. Som Næstformand Henrik Voldsgaard udtalte i efteråret: ”En demokratisk valgproces vil altid blive styrket og opnå større interesse, hvis der er forskellige holdninger, visioner og indfaldsvinkler på bordet,” Henrik Voldsgaard var formand for valgkomiteen og udtrykte den siddende bestyrelses klare holdning: ”Vi ser gerne den vigtige formandspost besat på baggrund af et felt med flere kandidater på stemmesedlen”. Det kommer altså ikke til at ske! Ingen ønskede at stille op mod Line. På papiret er hun og højt kvalificeret til posten, hun har siddet i Dansk Sejlunions bestyrelse siden 2014 med ansvaret for økonomien.
Allerede tilbage i november måned kunne redaktionen fortælle, at det ikke var en post hvor det ville vælte ind med potentielle emner. I Hans Natorps formandsperiode har posten udviklet sig til en næsten fuldtidsstilling, med Natorp som en meget synlig formand. Udfordringen er at formandsposten er ulønnet, og Natorp derfor har, måtte gå tiggergang for at få økonomisk kompensation. Hans Natorp er i en jobposition, hvor han har haft tiden.
I redaktionens optik er det en uriaspost
Line skal fokusere på at sikre en økonomi i DS, hvilket isoleret set bliver en meget vanskelig opgave. Når medlemstallet er udfordret ude i klubberne, gør det ondt i økonomien i DS, ligesom eliten skal finde nye sponsorer til delvis erstatning af Torm. Porto tilskuddet til unionens medlemsblad Sejler svinder ind år efter år, og den tidligere så gunstige forsikringsaftale med Codan, kaster heller ikke nær så meget af sig som tidligere.
Som advokat og sin skarpe personlighed har Line også de ledelsesmæssige egenskaber, der skal til for at stå i spidsen for en så diffus størrelse som Dansk Sejlunion. Spørgsmålet er om Line Markert har en kalender, der kan rumme en formandspost?
Hun er partner i Horten Advokatpartnerskab, En af Danmarks førende jurister inden for privat / offentlig rådgivning med fokus på energi- og forsyningssektoren. Line har flycertifikat, som aktivt udnyttes til at komme rundt i Danmark, så er hun mor og jo, aktiv på vandet. Derfor er spørgsmålet op til forårets formandsvalg, hvordan vil Line strukturer sin formandspost?
Den daglige ledelse vil opleve et klart paradigmeskifte, hvor Mads Kolte-Olsen som generalsekretær bliver det daglige ansigt udadtil. Bestyrelsen skal udstikke kursen og klarlægge pejlemærkerne, ledelsen bliver målt op på efterfølgende.
Omkring møde kulturen i DIF og Dansk Sejlunion har Line tidligere sagt at hun vil naturligvis stille op til alle møder, både i DS og DIF regi, hvor det giver mening. Men Line pointere: 'Det er vigtigt, at formanden ikke går i vejen for den daglige ledelse'. Mon kommentaren er rettet mod den afgående formand Hans Natorp?
Der er yderligere fire på valg ved den kommende generalforsamling, hvor Jørgen Larsen har meddelt, at han ikke genopstiller, og Christina Nielsen træder ud efter at have siddet i den fulde periode med tre genvalg.
Gad vide hvor mange kandidater der er til de poster? Næppe mange - forhåbentlig nok, men vi kan ikke komme uden om medlemsdemokratiet halter i Dansk Sejlunion.