Operaen satte rammerne for spektakulære udspring og nervepirrende action fra 27 meters højde, da Red Bull Cliff Diving for tredje gang lagde vejen forbi København, og Bådmagasinet var på pletten i forreste række, hvor vi mødte flere nysgerrige sejlere.
Deres udsendte overværede underholdningen med en af Quornings faste gaster på Palby Fyn Cup, Søren Gitz-Johansen ligesom Thomas Taatø fra Elvstrøm Sails i Nivå fik en fortøjning til Bådmagasinet. Michael Hestbæk, som jo heller ikke behøver yderligere præsentation her på sitet, havde også fundet vej til denne fede oplevelse, og lå ganske få både væk. Go' stemning, storskærm, og fed action, det kan få i omegnen af 40.000 ud på vandet samt på molerne omkring Operanen.
Fra toppen af Operaen sprang atleterne 27 meter ned i Københavns havn og nåede på blot 3 sekunder en hastighed på 85 kilometer i timen uden anden beskyttelse end deres koncentration, erfaring og kropskontrol.
Se highlight klip med dagens bedste udspring her. (eksternt link)
Gary Hunt forsvarer titlen
Mexicanske Jonathan Parades, som vandt seriens første stop i Texas var klar til at give de andre udspringere kamp til stregen - især englænderen Gary Hunt, som både vandt det danske stop i 2015 og blev den samlede vinder af RED BULL CLIFF DIVING WORLD SERIES i 2015.
Men Gary Hunt gentog succesen fra sidste år og sikrede sig sæsonens første sejr på toppen af på podiet i København. Der var dog ikke langt mellem pointene med Gary Hunt i spidsen efterfulgt af wildcard Kris Kolanus fra Polen og Jonathan Paredes, som endte på en henholdsvis anden og tredje plads.
Ifølge Gary Hunt var udsigten fra den 27 meter høje rampe og ned på de 40.000 entusiastiske tilskuere med til at gøre sejren til noget helt særligt:
”Jeg er utrolig glad. Jeg spillede de rigtige kort med et tvist ved mit første spring - og det virkede! Det var hårde vejrforhold med stærk vind, men det er en del af at være cliff diver. Du er nødt til at kunne tilpasse dig alle forhold. Jeg er englænder, så jeg er vant til kulden. Opbakningen fra de mange tilskuere gjorde oplevelse her i Danmark helt speciel.”
Efter en flyetur på 27 meter, hvor springerne rammer det kolde vand i Københavns Havn med 85 km/t var der et lille varmt bassin, som deltagerne lige kunne nyde, inden de igen skulle op på taget. Foto: Søren Øverup