Fredag aften med diverse seminarer og lidt god mad, derefter selve generalforsamlingen om lørdagen. Det kunne være sejlsportens årlige fest - for sejlere plejer jo nok at kunne finde enhver god anledning til at hygge, nyde en genstand, og fortælle de samme dårlige vittigheder igen og igen.
Men lørdag morgen er hyggen slut. Generalforsamlingen går i gang. Kl. 10.07 er advokat Niels Bo Andersen igen valgt som dirigent. Et klogt valg, for Niels Bo Andersen har et omfattende virke som dirigent af generalforsamlinger, landsmøder og repræsentantskabsmøder.
Niels Bo er advokaterhvervets svar på standupperen Uffe Holm. En rolle han fik så rigelig brug for, gennem den meget lange og ekstrem kedelige dag. Hvad der egentlige skete den lørdag overlader jeg trygt til Dansk Sejlunions at fortælle her.
Ellers kan du læse artiklen: Natorps beretning: 'Vi går gode tider i møde'
Alle der stod igennem dagen, burde nok følge op på linket og læse vores artikel, for jeg så flere, der sad og fik sig en stille "morfar".
Tankevækkende at generalforsamlingen i Danmarks største børsnoterede selskaber kan klares på to timer, mens vi i sejlsporten skal slide i den i syv lange timer, om end en frokost inkluderet.
Retfærdigvis skal vi lige huske, at de børsnoterede selskaber, som Mærsk og Danske Bank, alene kan gøre det, fordi det hele er et spil for galleriet, inkl. kaffe og småkager til folket. Alle de reelle issues i selskaberne er for længst handlet af – og det foregår i små lukkede fora. Men er det ikke virkeligheden i Dansk Sejlunion? Så den direkte sammenligning holder ikke helt – den debat, der trods alt er på Dansk Sejlunions generalforsamling har trods alt potentiale til at flytte noget, hvis den kan samle opbakning. Bare synd så få sejlere bruger muligheden.
Formatet er også lidt underligt! Bestyrelsen sidder foran alle os andre på et podie. De har ingen opgaver - ud over at holde sig vågne.
Positivt fyldte Sejlsportsligaen rigtig meget, det vi hørte var udelukkende positivt og, at ligaen nu skal have sin tid og finde sit leje. Kort sagt, at dette initiativ ikke kan få nok opbakning – ufattelig vigtigt for fremtidens sejler-Danmark. Der var mange folk fra de delegerede på talerstolen, der igen og igen plæderede for, at der skulle sættes mange flere penge af til ligaen - også i 2015...
Formandens dag
Ellers er det formandens dag, sammen med de ansatte kører de den ene Powerpoint efter den anden op på den store skærm. Vi, nede i salen, er ved at falde ned af stolen i kedsomhed. Der er ingen energi i hele forestillingen, hvilket blev bevist, da generalsekretær Mads Kolte-Olsen klokken 14.35 orienterede om Dansk Sejlunions prioriteringer i 2015.
Et for os alle meget vigtigt punkt. Hvordan vil Dansk Sejlunion arbejde de næste 12 måneder? Men fra de delegerede var der ingen respons.
Da Mads Kolte Olsen var færdig og forlod 'scenen', var det i tavshed! Ikke en eneste delegerede klappede. Ikke fordi indlægget var dårligt. Alene er formatet med den eksisterende generalforsamling er i mine øjne out-datet.
Det er ganske tydeligt, jeg står ikke alene med den opfattelse.
Den manglende opbakning fra medlemsklubberne er rungende - på Bygholm Park i Horsens var der kun 44 klubber fysisk repræsenteret, 25 klubber var repræsenteret med en fuldmagt.
Det betyder at færre end en ud af fem medlemsklubber finder, at den årlige generalforsamling er værd at interessere sig for. Det er et demokratisk problem for sejlsportens fremtidige udvikling i Danmark.
KDY tilbyder at holde generalforsamlingen
Dagens vigtigste taler var derfor Lars Ive, formanden for KDY. I anledningen af KDY´s 150 års fødselsdag i 2016, ville klubben gerne være vært for næste års DS generalforsamling, og stå for en tiltrængt fornyelse til gavn for alle. Dette blev af Hans Natorp taget ad notam. Håber blot, at formanden husker det generøse tilbud.