Dansk Sejlunions Talentkoncept 2015-2018 er under udarbejdelse. I processen har klasseorganisationer, klubber, centre, trænere og sejlere været i dialog om konceptet.
Du kan også få indflydelse på fremtidens talentkoncept – men DS Talentudvikler Jan Christensen skal høre fra dig nu!
Arbejdet med udviklingen af Dansk Sejlunions fremtidige talentkoncept har stået på siden januar 2014. I processen er en række brugere af talentkonceptet blevet involveret og har bidraget til indholdet.
”Vi er nu i den sidste fase, og vi gennemfører i øjeblikket en række kvalitative interviews med personer, der selv har ønsket at bidrage ekstra,” fortæller Jan Christiansen.
Talentkonceptet er et 6 siders dokument med vision, mission, værdier, definitioner, vejen, hverdagen og mål.
Værdier i talentarbejdet – udpluk:
Sejlermiljøer – den danske model: Den danske model for talentudvikling og det olympiske arbejde, er at skabe åbne og præstationsorienterede træningsmiljøer, hvor sejlere kan inspirer og lære af hinanden, og hvor der på sejlernes præmisser, er plads til både elitesejlere og ny, engagerede unge sejlere
Fokus på sejlere der kan og vil udvikle sig og præstere: I Dansk Sejluns talentarbejde anvender vi kan og vil i forhold til vores individuelle fokus på sejlerne. I sejlermiljøerne er der plads til alle, men når vi skal investere vores tid og ressourcer og lægge planer, så fokuserer vi på to mølgrupper, de som kan og vil, og de som vil og måske kan
Sen specialisering og bred fundering: Dansk Sejlunion bygger sin talentudvikling på sen specialisering og et bredt sportsligt fundament hos atleten, for at kunne præstere sportsligt på lang sigt og i mange år. Med et breds sportsligt fundament forstås, at atleten kan et flertal af de discipliner, funktioner og opgaver, der findes i sejlsportens verden. Atleten har eksempelvis afprøvet et flertal af disciplinerne jolle (en og flermands), katamaran, windsurf, kite samt en række andre basisfunktioner, der findes i kølbådssejlads og storbådssejlads. Atleten har sejlet alene, sejlet i teams, sejlet banesejlads, holdsejlads og distancesejlads.
Atleten er chefen: Det er Dansk Sejlunions grundholdning, at atleten skal være sin egen chef og ansvarlige. Den unge atlets modning indebærer også at erhverve evner og vilje til at tage ansvaret for egen udvikling, kampagne og planlægning.
Har du noget på hjertet, som du mener, er vigtigt for talentkonceptets endelige form, så er det nu Jan Christiansen og Sejlunionen skal høre fra dig.
Du skal skrive eller ringe til Jan Christiansen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den." eller telefon 2127 0071.