"Club Royal" som klubrestauranten hed tidligere, var et arkitektonisk mesterstykke, men blottet for hygge. Ikke et sted, hvor du som sejler overvejede at indtage spise eller drikke – i hvert fald ikke i sejlerstøvler og med vådt sejlertøj.
"Æstetik" skal jeg og Bådmagasinet måske nok afholde os fra at være kloge på, for husets arkitektur er faktisk præmieret, og klubbens direktør kommer jo fra arkitekternes hovedorganisation "Danske Ark", så jeg har alle muligheder for at få "ørene i maskinen" med min sammenligning!
Men et skifte i forpagtningen, skabte nye muligheder og friske ideer, omkring det at blive havnens nye mødested – både for sejlerne, KDY medlemmerne, og beboerne i "2900" ghettoen.
Idemanden og nu daglig leder er Michael Wilson, der har baggrund i de økologiske oplevelser på Vejrø, Nimb i Tivoli og generelt ude i det københavnske gastro-liv. Med sig har han to aktive KDY-medlemmer, begge med hang og ægte glæde til vin og god mad.
Entreprenør Kim Hansen, og tidligere medlem af KDY´s bestyrelse Michael Lynenskjold. Begge har gjort et stort stykke arbejde i Tuborgs havneudvalg, og har alle årene været en fast del af inventaret i klubrestauranten. Her havde de to sejlere løbende mange ideer til udvikling, og over tid - også enige med sig selv om, at de selv nok var de bedste – læs "eneste" - til at gennemføre deres egne og sublime ideer.
"Vi er i gang med at forvandle restauranten til et mere åbent og afslappet mødested ved vandkanten, hvor du kan nyde et glas vin, en kulinarisk frokost eller middag – og din morgenkaffe". Derfor skiftes det royale ud med ADDRESS, som skal være signalet om et dynamisk mødested i hverdagen, med sejleren og gæsten i centrum.
Det kulinariske niveau er også en tand højere, end hvad du gængs kan nyde i de mange sejler spisesteder rundt omkring i landet. I køkkenet står Steffen Snitgaard og Marcel Rodrigues, der begge er inspireret af den jordnære gourmetoplevelse. De har rødder i Søllerød Kro, Dragsholm Slot, Brøndums og Orangeriet.
Priserne er holdt på et niveau der ikke skrammer sejlerne bort, de kan også falde i den gode vinoplevelse. Den nye vinbar byder på en aperitivo med forskellige lette tapas-retter der nydes i de dybe sofaer.
Hele forvandlingen krævede en stor ombygning, hvor køkkenet er blevet udvidet. Restauranten og loungen har fået nyt gulv. Der er kommet ny bar, pejs, hyggelig belysning og super lyd. Der er etableret ny opdeling af lokalerne, så der er bedre mulighed for at afholde separate selskaber.
KDY´s direktør Christian Lerche fortæller: "Forbedringerne finansieres af KDY sammen med forpagterne, og er bl.a. muliggjort af en donation fra TORM Fonden: Vi håber, at medlemmerne vil føle sig godt tilpas i de nye flotte omgivelser".