Årets særudstilling: Glasfiberbåden – på vej mod en ny epoke

Den årlige generalforsamling blev traditionen tro afholdt i de skønne omgivelser på Valdemar Slot, dels blev de formelle ting håndteret, dels information om det kommende års aktiviteter samt fremtidsvisionerne for lystfartøjsmuseet.

Museums foreningens formål er at støtte driften af Lystfartøjsmuseet gennem økonomiske tilskud samt frivillig indsats. Foreningen støttede f.eks. i 2013 lystfartøjsmuseets drift med 140.000 kr., der sammen med andre donationer, entreindtægterne samt frivillig indsats sikrer den daglige drift.

Under generalforsamlingen modtog museet en donation fra Svendborg Classic Regatta på 25.000 kr., en genakker til den sejlende flåde fra museums koordinator Carl Ove Thor, ligesom der blev samlet 3.080 kr. sammen i en champagne bowle. Sammen med årets kontingentindbetalinger blev også modtaget frivillige gaver på 17.000 kr.

Museumskoordinator Carl Ove Thor samt en gruppe frivillige har gjort museet klar efter vinteren, således at alle deltagerne i generalforsamlingen tillige kunne besøge museet og nyde samlingerne og de mange skønne, historiske både, som er klar til at modtage sæsonens gæster.

Besøg museet i juni til august

Danmarks Museum for Lystsejlads har sæsonens første officielle åbningsdag lørdag den 31. maj, og sidste åbningsdag den 31. august. Hver dag er der åbent fra kl. 10.00 til kl. 17.00.

Udenfor den normale åbningstid er det muligt at arrangere besøg for større grupper, og her kan man henvende sig museums koordinator Carl-Ove Thor på post(at)lystsejlads.dk. Det kunne være specielle arrangementer for klubber, firmaer, skoler, idrætsskoler m.v.

Lystfartøjsmuseet fremviser en unik samling af både, joller, kanoer & kajakker, helmodeller, halvmodeller, effekter fra alle grene af lystsejladsen samt information om lystsejladsens historie fra den spæde start i 1866 til dagens sejlads. I 2016 fejrer Danmarks to første klubber således deres 150 års jubilæer, hvilket henholdsvis den lokale Svendborg Sunds Sejlklub samt Kongelig Dansk Yachtklub.

Dette års særudstilling er: "Glasfiberbåden - på vej mod en ny epoke". Da det blev muligt at bygge lystfartøjer i glasfiber, var der rigtig mange, som fik lyst til at dyrke lystsejlads, som den nye hobby, og antallet af både steg markant, og sejlads blev på mange måder en folke sport, idet priserne på de masseproducerede både faldt til en niveau, som gjorde de muligt for mange danske at dyrke sejlsport.

Støt museets arbejde

Lystfartøjsmuseet håber alle får en god oplevelse under besøget på museet, og måske også får du lyst til at støtte arbejdet for at bevare historien om dansk lystsejlads, som en vigtigt del af den danske kulturarv ved at blive medlem af museets støtteforening.

Et medlemsskab koster kr. 250,00, og det er en meget væsentlig støtte til museets fremtidige drift, da museet ikke modtager nogen former for offentlige tilskud.

Museumsforeningen har i dag omkring 400 medlemmer, herunder også 58 sejl- og motorbådsklubber samt 37 firmaer, mange fra den maritime branche.

Du kan finde information om museet her www.lystsejlads.dk og medlemskab af støtte foreningen. Skriv direkte til post(at)lystsejlads.dk







★ Artikel

★ Lamineret cockpitarm og timevis af lakering

★ Interview & Portræt

★ Portræt: Ny kaptajn ved roret i Dansk Sejlunion - Anders...

★ Test af motorbåd

★ Test: Bayliner V20 - Sjov og rummelig

★ Artikel

★ Vendée Globe: Nedtælling til verdens hårdeste...

★ Artikel

★ Rita IV: En konge værdig

★ Test af motorbåd

★ Test: Delphia 10 Sedan - Slowboat til gode oplevelser

★ Interview & Portræt

★ America's Cup: Dansk civilingeniør stadig en af de mest...





Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen