Fra lørdag må førere af visse typer både ikke føre skib, hvis promillen overstiger 0.50, hvilket svarer til to genstande.<br />
Den nye lov omfatter erhvervsfartøjer, speedbåde, der kræver speedbådsbevis, vandscootere samt fartøjer på over 15 meter, som kræver en sejleruddannelse.
Beder politifolkene sejlere om at blæse, så har de, ligesom når der føres kontrol af bilisterne på vejene, pligt til at medvirke til en spiritusprøve, siger Dennis Schmidt fra Svendborg Politi til Fyens Stifttidende.
Overtrædelse kan straffes med bøde eller fængsel i indtil et år og seks måneder, ligesom der kan ske frakendelse af retten til at sejle professionelt.
Reglerne til søs er ikke skruet sammen, som reglerne på landevejen, hvor man kan straffes så snart man sidder på førersædet med nøglen i tændingslåsen. Hvis skibet ligger for anker eller i havn og ikke skal sejle, kan man ustraffet være lige så fuld, som man vil.
Flere steder i landet har politiet allerde planlagt aktioner, hvor de vil kontrollere at promillegrænsen bliver overholdt. Samt kontrollere overholdelse af planingsforbuddet, manglende redningsveste om bord samt sejlads med ulovlige vandscootere og jet-ski.
De gamle regler gælder stadigvæk
For de lystbåde, som ikke er omfattet af promillegrænsen på 0.50 promille, gælder der stadigvæk de gamle regler om at man skal kunne føre skib på fuldt betryggende vis. Altså - man skal kunne sejle forsvarligt.
http://147.29.40.90/_SHOWF_B414458125/1274&A20060054730REGL&0001&000021