Til foråret er Sallingsund Sejlklub klar med surf og andet vandsjov for både unge og ældre i Glyngøre. Sådan lyder det fra Sallingsund Sejlklub, der i samarbejde med en gruppe forældre og Maritim Center Skive søsætter en ambitiøs plan for surfaktiviteter under Sejlklubbens ungdomsafdeling.
Sallingsund Sejlklub har hjemme i Glyngøre, der er en af Limfjordens mest attraktive havne. Smukt beliggende med gode faciliteter og et næsten perfekt udgangspunkt for tursejlads. Surf har der imidlertid ikke været i flere år, men det skal der gøres noget ved. Rene Knudsen fra Sallingsund Sejlklubs bestyrelse fortæller: "Med assistance fra Maritim Center Skive og Dansk Sejlunion prøvede vi interessen af i efteråret ved at invitere en gruppe børn og forældre ud på vandet over nogle aftener. Skive Windsurfingklub stillede med instruktører, og med lånt udstyr fra Dansk Sejlunion fik næsten 20 børn og voksne lært at surfe på kort tid".
Interessen var stor i sensommeren, da Sallingsund Sejlklub afholdte prøveaftner
Stor interesse
Interessen for surf var noget større end forventet, og mange af byens unge mødte desværre forgæves op på stranden, fordi vi ikke havde udstyr nok til alle. Rene Knudsen fortæller: "Salling Sundsejlklub endte med at afvikle i alt ti aftener med surf fra Nordstranden i Glyngøre - men havde det været op til børnene, kunne de have surfet hver dag i august og september. Fra 2013 er vi klar til at lancere surf som en egentlig klubaktivitet".
Torben Kornum fra Skive står bag initiativet sammen med en gruppe forældre. Torben udtaler: "Glyngøre er et af de bedste steder til sejl- og vandsport overhovedet, og med erfaringer fra Skive Windsurfingklub i tankerne er det oplagt at skabe et lignende tilbud for de unge i Glyngøre og omegn. Heldigvis er der stor opbakning fra både Sejlklubben og forældrene, som også kan se perspektivet i at give de unge mennesker mulighed for at boltre sig i vandet. Windsurfing bliver sikkert den primære aktivitet for os, men i bund og grund er det ligegyldigt, om man kitesurfer, windsurfer, sejler i klubbens joller, eller leger med vandet på anden vis. Det, der er vigtigt for os, er at få de unge til at bruge den fantastiske ressource, der ligger i farvandet omkring Glyngøre. I første omgang satser vi på at kunne håndtere 20-25 unge mennesker, men jeg er overbevist om at aktiviteten bliver så populær, at der i løbet af sommeren vil stå mange flere og banke på for at være med, så vi bliver udfordret på ressourcerne".
Frisk luft og saltvand
Flemming Petersen, der er formand i Maritim Center Skive, som støtter projektet økonomisk, ser flere perspektiver i sagen: "Vores formål med at støtte Glyngøre-projektet er primært at udvikle interessen for brug af de maritime muligheder i Skive Kommune. Det er det, Maritim Center Skive er sat i søen for. Men derudover er det en rar tanke at en stor gruppe unge mennesker nu får mulighed for at samles omkring noget så sundt som frisk luft og saltvand. Det er da noget, der glæder en gammel sejlsportsmand som mig! I øvrigt er jeg sikker på, at mange af de unge, som primært kommer for at surfe, også på sigt vil fatte interesse for joller og kølbåde, som Sejlklubben i Glyngøre jo også har godt styr på. Alt i alt tror jeg at projektet bliver en vaskeægte saltvandsindsprøjtning for det maritime liv i Sallingsund".
Klar til foråret
I løbet af vinteren vil en styregruppe bestående af forældre og Sejlklub-bestyrelse søge midler til det nødvendige surfudstyr med et samlet budget på ca. 150.000 kroner. Derudover skal der uddannes instruktører og laves en plan for faste træningsdage. Sallingsund Sejlklub vil i løbet af foråret annoncere opstarten og være klar til at optage medlemmer i det nye projekt.