Med fire millioner kroner fra Nordea-fonden vil Dansk Surf & Rafting Forbund sende 10.000 danskere på vandet og skabe 40 nye klubber for vandglade danskere.
Der skal endnu mere gang i bølgerne i surf- og stand up padle (SUP) sporten i Danmark. Med et stærkt økonomisk fundament på fire millioner kroner fra Nordea-fonden vil Dansk Surf og Rafting Forbund (DSRF) skabe 40 nye klubber, fordoble antallet af medlemmer og få 10.000 danskere på vandet i løbet af de kommende tre år.
- Vi er enormt glade for, at Nordea-fonden giver os mulighed for at få flere på vandet og udvikle en bæredygtig platform for SUP og surf sporten i Danmark. De seneste fem års udvikling har vist, at SUP og surfing er helt unikke aktiviteter til at få danskerne til at være aktive sammen i det fri, siger Jakob Færch, formand i DSRF.
Med pengene vil forbundet skabe tilbud for foreninger, selvorganiserede, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, der kan få adgang til en perlerække af aktiviteter og events, rådgivning, uddannelser og udstyr.
- Jeg glæder mig enormt meget til at vi kan komme i gang med projektet. Vi kan nu investere i endnu mere udstyr til foreningerne, udvikle og tilbyde nye uddannelser og afvikle nye spændende aktiviteter og events. Jeg glæder mig særligt til at igangsætte et helt nyt ’beachlife’ koncept, som vi har målrettet familier, fortsætter Michael Lindberg.
Med projektet vil Danmarks yngste specialforbund i DIF også tage livtag med en af idrættens helt store udfordringer, og et af hovedformålene med projektet er derfor, at få en tæt relation til de selvorganiserede udøvere. En undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut viser, at 60 procent af SUP-udøverne og 80 procent af surferne i Danmark er selvorganiserede.
- Surfsporten er i en rivende udvikling, både i og udenfor de organisatoriske rammer. Udviklingen giver nye problematikker i relation til både udvikling af kysterne, havforurening og sikkerhed som følge af et øget antal brugere. Med det nye projekt vil vi give surferne en platform, hvor vi i fællesskab kan arbejde forsvarligt med udviklingen af sporten og sætte en ny retning for DSRF. Her bliver surfsportens dna helt central, og projektet giver mulighed for at surferne kan drøfte og påvirke sportens kultur, fremtid og ønsker, fortæller Michael Lindberg, som er projektchef i Dansk Surf & Rafting Forbund.
Den store interesse for SUP og surf i Danmark vidner om danskernes øgede interesse for at være aktive i det fri og ikke mindst på vandet. Nordea-fondens helt særlige fokus i disse år er, at få flere danskere ud i det fri sammen, og derfor giver det god mening at Nordea-fonden bakker op om det nye udviklingsprojekt i DSRF.
Projektet bygger oven på en lignende aftale med Nordea-fonden fra 2016-2018, hvor gazelle-forbundet, der organiserer SUP og surf sporten i Danmark, fik over 13.000 danskere på vandet, satte gang i SUP- og surfaktiviteter i mere end 70 foreninger i hele landet og forankrede 3.500 medlemmer i forbundet.