En helt frisk vindprognose fortæller om jævn til frisk vind fra øst på mellem 6 og 9 sekundmeter i de første tre dage, hvor efter vinden aftager i styrke til svag vind. Sidst på ugen er der chance for at lavtryk passerer syd om Danmark og skaber den vestenvind, som giver de bedste forhold i Klitmøller. Det viser en prognose, som TV2 Vejret netop har lavet for Cold Hawaii.
- Det er lovende, at der kommer et lavtryk sidst på ugen. Man skal huske på, at vi kan finde en vinder på bare én dag. Det gjorde vi sidste år. Hvis vi skal nå to runder, skal vi blot bruge to dage, siger Event Manager Robert Sand.
De optimale forhold kræver en vind fra sydvest på 10-15 sekundmeter, som svarer til hård vind til stiv kuling.
Østenvinden giver i sig selv ingen bølger i Vesterhavet – men surferne kan alligevel godt få bølger at springe og ride på. For en lokal storm et par hundrede kilometer ude i Nordsøen kan sagtens skabe så meget ravage i vandet, at stormen ender med store bølger i Klitmøller.
- Min vurdering er, at vi ikke kommer på vandet de første par dage. Men du ved aldrig, hvad der sker med vejret i Klitmøller. Det kan ændre sig på få timer, siger Robert Sand.
TV2 Vejret skriver da også i deres prognose, at "den generelle vejrudvikling frem til fredag er sikker, omend der er lidt usikkerhed omkring den præcise vindstyrke i Klitmøller. "
Derfor holder stævneledelsen hele tiden øje med vejret. Man afblæser kun en konkurrencedag, hvis man er helt sikre på, at forholdene ikke ændrer sig i løbet af dagen. I den tid holder surferne sig klar hele tiden. Det er noget, der tærer på kræfterne, fortæller Danmarks bedste bølgevindsurfer, Kenneth Danielsen.
- Det var det samme, da vi var på Tenerife i begyndelsen af august. Jeg skulle sejle i 1. heat og skulle være klar hele tiden. Da jeg kom hjem, var jeg dødtræt, selvom jeg ikke havde været på vandet, siger Kenneth Danielsen.
Men sådan er vilkårene, når en sport er afhængig af vind og vejr.
Konkurrencen kan også blive ulige, når vinden er ustabil. Hvis surferne først på dagen, sejler i forhold med gode bølger, kan dommerne vælge at surferne eksempelvis skal udføre to spring og ride på en bølge. Sidst på dagen kan forholdene være have ændret sig så meget, at dommeren beslutter, at surferne eksempelvis kun skal udføre et spring og ride på to bølger.
- Man kan sige, at det ikke helt er fair. Men det er vilkårene, og dem, der vinder det hele, er gode i alt slags vejr, siger Kenneth Danielsen.
I Nørre Vorupør gør eleverne fra den nye studieretning, HF Cold Hawaii, det sidste ting klar til lørdagens store surfevent, Moonlight Surf. Hele skolen er flyttet ud til vandet, for projektet er et led i elevernes uddannelse. Men én ting er de ikke herrer over: Vejret. Derfor ved de heller ikke endnu, om det er windsurferne eller Stand Up Padling-surferne, der skal på vandet.
- Vejret i Cold Hawaii er som altid en smuk uforudsigelig størrelse, så vi bestemmer os først i for formiddag, siger Claus Jokumsen fra HF Cold Hawaii.
Til gengæld bliver det en uge i det smukkeste sensommervejr med sol og op til 20 grader.
Vejrudsigt over Klitmøller, gældende for hele World Cup-ugen.
Højtryk over Skandinavien giver østenvind i de første 5 dage. Mandag til onsdag, vil vindstyrken ligge på 6-9 sekundmeter fra øst - kraftigst mandag. Herefter aftager vinden gradvist, torsdag 5-7 sekundmeter og fredag 3-6 sekundmeter. Den generelle vejrudviklingen frem til fredag er sikker, omend der er lidt usikkerhed omkring den præcise vindstyrke i Klitmøller. Ud over vinden, så ligner det flot dansk sensommervejr, med 18-20 grader og sol. Kun mandag er der risiko for forbigående regn. I næste weekend er der stadig usikkerhed omkring udviklingen. Måske bliver vinden i øst og forbliver svag, men der er også mulighed for at lavtryk passerer syd om Danmark og drejer vinden i vest/nordvest. Kilde: TV2 Vejret