Dansk Sejlunion går ind i ’hænger’-sagen


Dansk Sejlunion skal afgøre om blandt andet DH-reglerne skal ændres på baggrund af ”hænger”-sagen. Foto: Pantaenius/Niels Kjeldsen/ Illustration: Joakim Rechnitzer.

             <I><B>I mandags bragte vi her på baadmagasinet.dk et indlæg fra klubmåleren i Kerteminde. Jørgen Kjær rettede fokus på uretmæssig hængen under 2Star-sejlads som blev vundet af Folkebåd. Usikkerheden om fortolkning af kapsejladsreglerne og Dansk Handikap har nu fået Dansk Sejlunion til at gå ind i sagen. <br />


Dan Ibsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion, har sendt følgende redegørelse til Bådmagasinet:

Dansk Sejlunion er i kontakt med arrangøren af AFI Aarhus Two Star, Aarhus Sejlklub, hvor vi har fået bekræftet det faktum, at der ikke er indgivet protester ved stævnet.

Ingen deltagere eller kapsejladskomiteen har set eller fået rapporteret noget, som de mener, berettiger til en protest. Resultat står ved magt, og vi kan alle lykønske vinderne! Samt arrangøren for et godt stævne!

Generelt vedr. protester
Alle kapsejlere skal være opmærksomme på, at man bør protestere, hvis man er involveret i eller observerer noget, som man ikke mener, er i overensstemmelse med de regler, som gælder for kapsejladsen. Endvidere har kapsejladskomiteen muligheder for at nedlægge en protest, hvis den bliver opmærksom på regelbrud.

Dansk Sejlunion oplever lejlighedsvis, at deltagere efter en kapsejlads mener, at der har været noget galt, men ikke har nedlagt protest. Det er en del af sejlsportens konkurrencebetingelser, at man kan nedlægge en protest, og det er der bestemt ikke noget galt i.

Gentleman sport
Sejlsporten har ikke ”kridtstreger” og dommere på banen ved de fleste kapsejladser, og derfor har vi netop protestkomiteer til at afgøre eventuelle ”tvister” på banen.
Sejlsportens karakter appellerer jo i høj grad til stor selvjustits hos den enkelte sejlere/besætning dvs. en ”gentleman sport”, men samtidig har vi muligheden for at protestere og få afgjort protester ifm. stævnet.

Endvidere er der jvf. Kapsejladsreglerne en mulighed for at appellere en afgørelse til DS Appel- og Regeludvalg.

Snyd straffes hårdt
Hvis en båd/besætning bevidst overtræder de tekniske reglerne for at forsøge at opnå en fordel i forhold til konkurrenterne, så kan man principielt sammenligne det med doping.

Dette vil ofte blive takseret som en alvorlig overtrædelse, og kan føre til en Regel 69 sag. I sådanne sager har arrangøren indberetningspligt til Dansk Sejlunion, og sejlunionen har i række tidligere sager gennem årene skærpet straffen til udelukkelse i 1-2 år, idet der har været tale om bevidst og dermed groft snyd f.eks. med for store sejl og/eller ekstra sejl.

Tolkning af regler
DS vil internt kigge lidt nærmere på de tre regelkomplekser som berører f.eks. en distancekapsejlads:

• Kapsejladsreglerne
• DH 2011
• Evt. en klasses bestemmelser.







★ Tursejlads

★ Familien Nissen - Sådan kom vi i gang

★ Artikel

★ Kend vejrmodellerne og brug dem rigtigt

★ Artikel

★ Sejl dig sund - brug havet som medicin

★ Artikel

★ Har The Ocean Race en holdbar fremtid?

★ Test af sejlbåde

★ Kom billigt og trygt ud at sejle

★ Test af sejlbåde

★ Fire gode både til familie og race

★ Tursejlads

★ Mit melanesiske eventyr: Et krydstogt fra Australien til...

★ Artikel

★ Svenske fyr bliver mere driftssikre

★ Tursejlads

★ Den lille ø med den velbesøgte havn





Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen