Garmin Round Denmark Race 2022: Invitation til to eventyr

Der er flere store nyheder i de første to officielle dokumenter "Invitation" og "Event Regulations” der offentliggøres her i dag, fredag den 17 december kl. 12.00. Med dem ved hånden kan potentielle 2022 deltagere sætte sig ind i sejladsens DNA, samt de krav der stilles til deltagere og deres både.

Men ikke alt er nyt, for epicenteret for sejladsen bliver også i 2022 Aarhus Internationale Sejlsportscenter, som danner den perfekte ramme for et event af denne kaliber. Og i lighed med 2021 bliver der også i 2022 starter og måltagning umiddelbart ud for Sejlsportscenteret på Garmin Round Denmark Race inshore. Her vil der i 2022 bliver skruet yderligere op for onshore aktiviteterne med publikumsinddragelse ikke mindst i dagene, hvor starterne går.

– Det var spændende at være en del af det første Garmin Round Denmark Race i år, og vi glæder os til at være med igen i 2022. Med en masse læring i baggagen, samt en sommer, hvor vi forhåbentlig er fri af coronaens jerngreb, så ser vi frem til at være en del af en fest på havnen og rundt i de danske farvande,
siger Daniel Witt Corell fra Garmin Danmark.

Den store Nyhed

Den altoverskyggende nyhed er naturligvis, at der i 2022 bliver sejlet på en ny “bane". Det sker, når der for første gang bliver sejlet Garmin Round Denmark Race offshore med Esbjerg som startby. Dermed får eventet et setup som man kender fra legendariske sejladser som Fastnet Race og Sidney Hobart.

Banen som skal gennemsejles er den samme som offshore verdensstjernen Bouwe Bekking, med et hold af prof’er og kendisser, sejlede i sommeren 2019. Her satte de en hård “Time to Beat” i VO65eren Childhood II på godt tre døgn for de 760 sømil. Banen tager deltagerne forbi Danmarks “fire verdenshjørner” når det vestligste, nordligste, østligste og sydligste punkt.

– Det bliver fantastisk at få aktiveret Vesterhavets kæmpe potentiale som “kapsejlads-bane” for et fleet-race. Kite- og windsurfere har længe brugt områderne på vestkysten. Nu mener vi, at køl- og flerskrogbådene skal have en mulighed for at prøve kræfter med det store hav,
siger Morten Brandt fra Shorthand ECM.

Ny prisstruktur

En anden nyhed som arrangørerne bag eventet gerne vil fortælle om, er prisstrukturen. Her vil en Early Bird tilmelding udløse et 30% nedslag i forhold til standardprisen. Derudover vil der være 50% nedslag fra besætningsmedlem nummer seks i disciplinen “fully crewed”. Det vil sige, at hvis man er en besætning på 10, så kommer de fem med til halv pris. Der bliver dermed tale om en markant sænkelse af prisen for deltagelse i Fully Crewed-disciplinen i forhold til 2021.

– Vi har taget den feedback, vi fik fra årets deltagere seriøst, og derfor er prisstrukturen blandt de ting, vi har taget fat i. Vi har kigget ud i verden, på de sejladser vi måler os med og lagt os på cirka samme niveau. Vi ønsker, at belønne de besætninger, der tilmelder sig tidligt og vi håber og tror på, at vi med den nye prisstruktur vil appellere til deltagere blandt singlehand, doublehand og fully crew, siger Jon Koch Hansen fra Sailing Aarhus.

Åbner salget til solhverv
Om det er tilfældet får vi de første indikationer på når tilmeldingen åbner på dagen for vintersolhverv tirsdag den 21. december klokken 12.00. Early Bird perioden løber fra den 21. december til den 2. januar.

Du kan se den officielle “Invitation” og “Event Regulations” på event-websitet her, fra kl. 12.00 den 17. december.


Galleri







★ Artikel

★ Lamineret cockpitarm og timevis af lakering

★ Interview & Portræt

★ Portræt: Ny kaptajn ved roret i Dansk Sejlunion - Anders...

★ Test af motorbåd

★ Test: Bayliner V20 - Sjov og rummelig

★ Artikel

★ Vendée Globe: Nedtælling til verdens hårdeste...

★ Artikel

★ Rita IV: En konge værdig

★ Test af motorbåd

★ Test: Delphia 10 Sedan - Slowboat til gode oplevelser

★ Interview & Portræt

★ America's Cup: Dansk civilingeniør stadig en af de mest...





Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen