Der kommer endnu en båd på banen på lørdag den 10/10 kl. 10.00 når der bliver et nyt forsøg på at sætte referencetid på Round Denmark Race Inshore.
På startlinjen kommer også Astarte II - en Jeanneau Sunfast 3600, med skipper Torben Falholt.
– En af mine gaster spurgte om det ikke var en sejlads vi burde deltage i. Og det syntes jeg faktisk var så god en idé, at jeg tog kontakt til Jakob Frost og spurgte ham om han og Frostboksen ville have noget i mod få selskab på turen rundt, fortæller Torben Falholt. Derefter to de to skippere kontakt til RDR-ledelsen som naturligvis er glade for at have endnu en båd på vandet både af sikkerhedshensyn, på grund af konkurrencen, og fordi at formidlingen af rekordforsøget ganske enkelt bliver mere spændende.
Astarte II er kommet til Århus, mens Frostboksen forventer at ankomme fredag. Starten går som nævnt kl. 10.00 lørdag morgen. Der vil komme reportage og interview fra optakten og starten på Round Denmark Races Facebook-siden. Derudover er der indgået et samarbejde med Tractrac, der muliggør at de to både kan følges vha. satellit-trackere - også her på Bådmagasinet.
Kattegat åben for fortolkning
Når der sejles RDR Inshore fra Aarhus er det på en bane, der åbner Kattegat for fortolkning og som dermed giver sejladsen et nyt og spændende taktisk element. Helt konkret betyder det at benene fra passage vest om Hjelm til Skagen er helt åbne præcis som det er tilfældet fra Skagen til Kronborg. Med andre ord er der ikke en tvungen passage af øerne Anholt, Læsø og Hirsholmene. Det samme gør sig gældende for passagge af Endelave hvor mindre måde måske kan se en fordel i at gå vest om øen mens større både vil være tvunget til passage øst om øen.
Banen er som følger: Start Århus, vest om Hjelm, nord om lystønde Skagens Rev BY, øst om Sjælland, øst om Saltholm, øst om Christiansø og Bornholm, nord om lystønde DW 80 i rute T, syd om Falster, Lolland, Langeland og Ærø, øst om Als, vest om Tunø målgang i Århus. Omsejlingsretningen offentliggøres på skippermødet.
Bonus info:
Round Denmark Race er tre forskellige kapsejladser
Round Denmark Race Inshore 2021
RDR Inshore er en distancekapsejlads, som vi kender det fra Fyn Rundt eller Sjælland Rundt bortset fra at den er hhv.
fem og tre gange længere. Den er åben for singlehandsejlere, doublehandsejlere og for både med fuld besætning. Der sejles ikke efter måleregler. Bådene inddeles i løb efter deres længde. Der arbejdes på at inkludere et løb i løbet, der i større eller mindre grad matcher kravene den nye OL-disciplin Mix Offshore. Sejladsen er på 650 sømil og sejles fra den 19. til den 27. juni første gang i 2021. Banen går fra Aarhus til Skagen, gennem Øresund til Christiansø og Bornholm, syd om Gedser til Lillebælt og op til målet i Aarhus. Omsejlingsretningen bestemmes før skippemødet på baggrund af vejrudsigt for perioden.
Round Denmark Race Offshore 2022
RDR22 er en offshore kapsejlads der inkluderer sejlads på "de fire have” omkring Danmark Nordsøen, Skagerrak, Kattegat, Østersøen. Banen er cirka 800 sømil lang. Ligesom RDR Inshore vil sejladsen være åben for singlehandsejlere, doublehandsejlere og for både med fuld besætning. Der sejles ikke efter måleregler, bådene inddeles i stedet i løb efter deres længde. Der arbejdes på at inkludere et løb i løbet, der i større eller mindre grad matcher kravene den nye OL-disciplin Mix Offshore. Starttidspunktet ligger som for RDRInshore i ugen omkring sommersolhverv fra den 18.-26. juni.
Round Denmark Race - Time Trial
Den tredje Round Denmark Race sejlads er den nye Danmark Rundt distance og kan sammenlignes cykelsportens timerekord. Én båd og besætning vælger hvornår de som de eneste på banen vil forsøge at slå den stående rekord. Det var den sejlads Bouwe Bekking, Jens Dolmer og Emil og Theis satte Beha sejlede i slutningen af juni 2020 i VO65eren Childhood1. Man starter enten ud for Rømø og går i mål i Aarhus eller omvendt. Ruten er skarpt defineret og interesserede kan få tilsendt en rutebeskrivelse sammen med de præcise sejladsbestemmelser. Til inspiration kan man se tracket på Round Denmark Race hjemmeside, hvor der også findes links til videoer og opdateringer fra Childhood1 rekordsejlads.