Som vi kunne fortælle i optakten til DM i Finnjolle, så var der hele 49 tilmeldte, og dette på trods af at 10 nordmænd måtte blive hjemme grundet rejserestriktioner.
Mandefald pga. luft
Da de første sejladser skulle skydes i gang fredag, viste vejret sig fra den lidt mere friske side, hvilket betød at flere sejlere valgte at blive på land. Af de 37 som gennemførte mindst én af de fem sejladser, var det ca. 30 deltagere, der formåede at stille til start i alle sejladser.
Meget luft
Ovennævnt mandefald kan man måske godt forstå, når beskrivelsen fra fredagens sejladser lyder på +/-12 m/s øgende - og så med store bølger. Inden baneleder Jan Madsen fik gjort banen klar, øgede vinden til 14-15 m/s, og Madsen valgte helt korrekt at sende sejlerne i havn, dog ikke tids nok til at forhindre et par mastebrud. Kl 16 fredag blev sejlerne sendt på vandet igen. Nu blæste det 'kun' godt 12 m/s med jævnlige byger på op til 14 m/s. Men med varm luft og strålende solskin var det to herlige sejladser der blev gennemført, men desværre kun med hhv. 28 og 30 fuldførende joller. Resten så til fra land.
Suveræn tysker
Tyske Thomas Schmid vandt begge fredagens sejladser og lagde dermed godt ud i forsvaret af Elvstrøms venstre hånd, som er vandrepokalen for det internationale danske mesterskab, som Thomas også vandt i 2018 og 2019.
Efter fredagens to sejladser var det til til at nyde en moleøl, og kort efter var der helstegt pattegris på menuen sponsoreret af Dansk Finnjolleklub. Det er en nyere tradition indført for at vise Finnjolle klubbens taknemmelighed over for den arrangerende klubs frivillige og de udenlandske sejlere, der gerne besøger os år efter år - en rigtig fin gestus.
Mere spiseligt lørdag
Lørdag morgen viste vejret sig fra en lidt mildere side med vindstyrker på 8-10 m/s. Det betød at flere kunne være med i de 3 sejladser, der blev gennemført.
Thomas Schmid fortsatte hvor han slap fredag med to førstepladser i dagens to første sejladser. Bas De Waal fra Holland viste sit format ved at lægge sig på en foreløbig sikker andenplads, inden dagens sidste sejlads. Otto Strandvig, KDY, havde også lagt sig på en sikker tredjeplads.
I lørdagens tredje sejlads, der skulle vise sig at blive stævnets sidste, tog Bas De Waal en kalkuleret risiko på første kryds, hvor alle havde set skyer trække op. Vinden begyndte også at dreje til højre, så Bas tog en sikker førsteplads hjem, mens Thomas Schmid sejlede mere konservativt og sluttede som nummer fire. Otto Strandvig konsoliderede sin samlede tredjeplads ved at slutte som nummer to i sejladsen. En placering som efterfølgende skulle vise sig at udløse DM titlen.
Senere lørdag aften var Reersø Bådeklub vært ved galla middagen, der var sponsoreret af Muusholm Laks (muslingesuppe og grillet laks med friske grøntsager). Reersø Kro stod for tilberedningen og prikken over i'et, som var en hjemmebagt citrontærte.
Søndags rusk
Under morgenmaden i teltet søndag morgen kunne sejlerne godt mærke, at teltet ruskede lidt mere end de andre dage. Så forventningerne til at få sejlet var lidt begrænsede. Efter udsættelse på land til kl 11 besluttede stævneledelsen, at stævnet var slut. Der var ganske enkelt for meget vind.
Dermed blev resultaterne:
Internationalt DM: Guld til Thomas Schmid, GER 193, sølv til Bas De Waal, NED 29, bronze til Otto Strandvig, KDY
Dansk Mesterskab: Guld til Otto Strandvig, KDY, sølv til Christian Gunni, KDY, bronze til Michael Staal, Dragør Sejklub - Ekstra præmier: bedste dansker +70 år, Flemming Jensen, Dragør Sejlklub, bedste dansker 60-69 år, Michael Staal, Dragør Sejlklub
Yderst velgennemført - med fokus på sikkerhed
Baneleder Jan Madsen udførte et meget kompetent stykke arbejde sammen med de knap så erfarne, men lærenemme, frivillige fra Reersø Bådeklub. Alle sejladser blev gennemført på korrekte baner og præcis på planlagt varighed pr sejlads. Jan har snart været med nogle gange til klassens DM i Finnjolle, og han vil helt sikkert blive inviteret igen.
Corona fik som nævnt indflydelse på antallet af deltagere, da vore norske venner måtte blive hjemme. Under stævnet havde Reersø Bådeklub sørget for god afstand til alle involverede på jollepladsen, slæbestedet, i klubhus og ekstra telt, så alle kunne færdes og føle sig sikre.
De frivillige stod også for sikker uddeling af alle måltider (DM i Finnjolle er et all-inclusive arrangement med alle måltider moleøl+grillpølser inkluderet) iført mundbind og handsker. Det blev gjort så godt og diskret, at vi absolut ingen gener havde på grund af restriktionerne.
På slæbestedet hjalp frivillige fra klubben med at flytte jollevogne på plads, og når vi kom ind var de klar med jollevognene i den rækkefølge sejlerne kom ind.
Sejlerne applauderede også højt og længe Reersø Bådeklubs indsats under præmieuddelingen. Og vi har hørt, at OK jollerne allerede nu pønser på at henlægge et af deres kommende DM'er samme sted.
Det kan Finnjolle sejlerne kun anbefale.