Planlægningen af Sjælland Rundt 2019, der arrangeres af Helsingør Sejlklub, er i fuld gang.
Helsingør Nordhavn har i år et nyt initiativ til skippere med trailbare både under 3 ton – en ny kran er sat op og vil være klar til brug i nærmeste fremtid. Det åbner op for sejlere med trailbare både der kommer langvejs fra, og som måske ikke kan afse tid til transportsejlads. Løbsledelsen håber derfor at se flere både i denne kategori.
Der er lige nu er 75 tilmeldte besætninger, heraf to tyske og otte svenske. Den bedst repræsenterede klub er Rungsted/KDY med syv tilmeldte, efterfulgt af Helsingør med seks. X-yacht er repræsenteret med 11 både og de to bådmærker der deler 2.pladsen er hhv. Bavaria og Spækhugger med hver fire tilmeldte.
Har du ikke tilmeldt dig denne traditionsrige og smukke kapsejlads, så hop ind på Helsingør Sejlklubs hjemmeside og tilmeld dit dig og din båd.
Igen i år byder Sjælland Rundt kapsejlere, tursejlere, singlehanded, doublehanded og flerskrogsbåde velkommen. Kapsejladsen starter torsdag den 27. juni og slutter søndag 30 juni, 2019.
Sejladsbestemmelser, banebeskrivelse og deltagerliste kan findes på Sjælland Rundt hjemmesiden under menuen ’Dokumenter’.
Sidste frist for tilmelding er torsdag 20. juni 2019. Tilmelder du dig før 1. maj sparer du en hund!
Prisen dækker omkostninger til TracTrac. Der er ikke inkluderet nogle måltider i prisen.
To nye restauranter på havnen
Men netop i år kan Helsingør Nordhavn byde hele to nye restauratører velkommen: Restaurant Kronborg der ligger i stueetagen under klubhuset har fået ny indehaver, og Kronborg Røgeri slår dørene op på Nordhavnsvej her i foråret.
Det er parret Sam Overgaard og Anne Andersen, der står bag Kronborg Røgeri. Sam selv er fisker, og de vil blandt andet vil sælge en del af hans fangst, og i det hele taget basere sig på leverancer fra danske fiskere.
Når det nye røgeri og fiskeudsalg står klar, vil det ifølge Anne Andersen være med et spisested, der er åben i sommersæsonen. Indehaver Sam Overgaard gør opmærksom på, at de dog blot vil have en terrasse, hvor det er muligt at spise røgvarer og fisk fra røgeriet.
