En af Danmarks hårdeste havkapsejladser Vegvisir Race evaluerer den netop overstående sejlads. Efter to situationer, hvor Joint Operations Center blev involveret er det naturligt at se sejladsbestemmelserne igennem og yderligere optimere den populære sejlads, der på ét år er vokset fra 14 til 114 tilmeldte.
De arrangerende sejlklubber og idémanden bag successen Morten Brandt Rasmussen, er i gang med debriefingen efter Vegvisir Race 2018. Især retter opmærksomheden sig mod to hændelser, hvor Joint Operations Center, det tidligere SOK, var involveret. Den første hændelse er beskrevet i detaljer i en pressemeddelelse udsendt fredag den 24. august - bragt her på Baadmagasinet.dk.
Den anden hændelse fandt sted om aftenen fredag den 24. august, hvor en sejler faldt over bord ud for Næsby på Lolland. Efter et forgæves redningsforsøg fra sejlerens co-skipper, besluttede den overbordfaldne at svømme i land. Her tog han kontakt til beboerne i et sommerhus, hvorfra han siden blev kørt til Nykøbing F sygehus, hvor han overnattede. Næste dag deltog han om aftenen i Vegvisir Race After Party.
Hændelserne blev under præmieoverrækkelsesceremonien omtalt af arrangør Morten Brandt Rasmussen, stævneleder Jørgen Bojesen og formand for sejlforeningen Vikingen Carl Erik Hansen.
Der var journalister og mediefolk til stede fra fire forskellige lande, og der blev diskuteret sikkerhed i Meeting Point med afsæt i hændelserne hele aftenen. Morten Brandt Rasmussen har på vegne af Vegvisir Race søgt aktindsigt i hændelsen ud for Næsby for at få kronologi og fakta på plads, så den videre optimering af en af Danmarks hårdeste sejladser bliver gjort på et oplyst grundlag.
– Hvis det lykkes at få aktindsigt vil Vegivisir Race fremlægge hændelsesforløbet, så vi kan bidrage til dialog og debat om sikkerhed og shorthand-sejlads, siger Morten Brandt Rasmussen.
Her på baadmagasinet.dk følger vi naturligvis op, når der kommer fakta på bordet.