Oceans of Hope slutter cirklen

Sejlads er en genial platform for personlig udvikling, og et sted hvor mennesker mødes under vilkår, som helt naturligt fremmer samarbejde, ansvarlighed og venskab. Det er noget af det projektet Oceans of Hope har bevist, og noget de nu arbejder for at kunne blive ved med i fremtiden. I går ankom den orange båd København, efter en jordomsejling på 17 måneder. Undervejs har 100 mennesker med en sclerose-diagnose været med til at sejle båden på forskellige etaper, og sideløbende har de inspireret tusindevis af andre med svære diagnoser. Blandt andet har mandskabet taget folk med på korte "smagsprøve-sejladser" i de havne de har besøgt undervejs.

Empowerment

Jens Als Andersen er kendt som solosejler på åbent hav, og han har flere gange deltaget i Paralympics. Han er lammet i begge ben, og har dermed mere end nogen anden dansker bevist at det kan lade sig gøre at komme langt og udleve sin passion på trods af et svært handicap. Andersen er en af initiativtagerne til Oceans of Hope, og arbejder med at organisere og drive projektet, ikke mindst økonomisk. Samtidig har han sejlet med på omkring halvdelen af etaperne.

Jens

Mange stærke ressourcer er samlet i projektet. Her en af dem – Jens Als Andersen. Foto: Øyvind Bordal

"Almindeligvis er vi negativt specielle", siger han. "Men om bord på "Oceans of Hope" ophæves det specielle. Det nulstilles. Du er ikke den syge mere. Du er et menneske med et navn, som arbejder sammen med de andre om bord, med det du nu har at byde ind med. Det handler meget om det som på engelsk hedder "empowerment" - at tage styringen i sit eget liv, på trods af de begrænsninger vi hver især måtte have".

Fest med taler

Bådmagasinet var med fra Amaliehaven, og det sidste stykke mod Islands Brygge, hvor "Oceans of Hope" lagde til under jubel og klapsalver fra mange hundrede fremmødte. Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i København, holdt velkomsttale, og senere var der fest med taler og gensyn af familie, venner og øvrige besætningsmedlemmer. Tirsdag hædres de på København Rådhus, ved den traditionsrige Rådhuspandekage-sammenkomst.

"Det er ikke forbi"

I et senere nummer af Bådmagasinet kan du møde folkene bag projektet og flere af deltagerne, og høre hvad det har betydet for dem at sejle med. Og det er ikke slut: "Vi har aldrig været stærkere end vi er nu, med alle de ressourcestærke mennesker der er med os", siger manden der fik idéen og den bærende kraft i projektet, læge Mikkel Anthonisen.

Mikkel

Hele besætningen på scenen, til langvarige klapsalver. Initiativtager Mikkel Anthonisen takker centrale medarbejdere – her Josh Hall, som har sejlet alene rundt om Jorden fire gange. Foto: Øyvind Bordal

Det er medicinal-virksomheden Biogen som har sponsoreret projektet hele vejen jorden rundt, men nu er der behov for nye kilder til finansiering af den videre drift.







★ Artikel

★ Lamineret cockpitarm og timevis af lakering

★ Interview & Portræt

★ Portræt: Ny kaptajn ved roret i Dansk Sejlunion - Anders...

★ Test af motorbåd

★ Test: Bayliner V20 - Sjov og rummelig

★ Artikel

★ Vendée Globe: Nedtælling til verdens hårdeste...

★ Artikel

★ Rita IV: En konge værdig

★ Test af motorbåd

★ Test: Delphia 10 Sedan - Slowboat til gode oplevelser

★ Interview & Portræt

★ America's Cup: Dansk civilingeniør stadig en af de mest...





Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen