Generalprøve på KDYs 'meter-stævne' 2016

Solen blev set momentvis, men DMI fortalte, at fredag havde området omkring Tuborg fået så meget vand, at det svarer til et tre-dobbelt skybrud. Lørdag var himlen kulsort og vandet faldt ned, mens det lynede og tordnede. Søndag blev sejladsen i første omgang udskudt 1 time, og kl. 11.11 aflyst fordi sejlene var lidt skeptiske over for den megen vind på Øresund. Måske skulle formand Lars Ive næste gang forsøge, at være knap så skråsikker i sine udtalelser omkring vejret på Øresund?

Wessel & Vett Cup 2015 fyldte Tuborg Havn med ubegribelig skønhed. Der var en intens sitrende stemning blandt sejlerne. Det var klassisk sport, en dyst mellem ligesindede, hvor kampen om æren var langt større end spillet om penge.

Men årets Wessel & Vett Cup var alene en fugtig generalprøve, på KDY´s stort anlagte "Meter Yacht Jubilæums stævne" efterfulgt af 5.5 m officielle VM i den sidste uge af august 2016.

{redmod}Det bliver næste år Danmarks smukkeste maritime sportsbegivenhed, som de danske og internationale sejlere inviteres til. Her kommer der alle slags meter konstruktioner, også 6 meter og 8 meter, det bliver en perlerække af verdens klassiske kapsejlende fartøjer på Øresund.

KDY kan føre sine aner tilbage til 1866, og dermed i ligaen af verdens ældste sejlklubber og den ældste i Danmark. Hele jubilæumssæsonen bliver en perlerække af store internationale kapsejladsstævner, med deltagelse fra hele verden.

For 5.5 m klassen bliver det længe ventet gensyn med KDY, sidst der var VM i Danmark var ved KDY´s 100 års jubilæum tilbage i 1966. Dengang vandt Paul Elvstrøm mesterskabet relativt komfortabelt.

Præsidenten for International 5.5 Metre Class Association, tyskeren Kaspar Stubenrauch, var selv sejledende til Wessel og Vett cup, og han ser frem til et stort VM næste år. "Vi forventer at der kommer minimum 40 besætninger fra 4 kontinenter". Specielt er præsidenten glad for at 5.5m er ved at vågne op igen i Danmark og Sverige, inden for konstruktionsklassen.

Ja, en 5.5m er ikke bare en 5.5m. Der er de historiske, som sejler i en klassen for sig. Evolution som ikke er historiske med heller ikke moderne. Til sidst er der de moderne, hvor der er frie tøjer inden for den ganske komplekse meter regel. Både i Sverige og i Danmark, med designeren Johan Joensen og bådebygger Jørgen Jensen i Nordhavnen i gang med udviklingsprojekter de forventer bliver klar til VM i 2016.

Weekendens resultater var forudsigelige, for der er stor forskel på bådene i begge klasser.

Her i Tuborg var den ældste 12mR tyske "Cintra" søsat i 1909, altså 106 år og i øvrigt gaffelrigget. De nyeste er tyske "Sphinx" og "Vim", begge søsat i 1939.

De unge 'damer' med Vim som nr. et, var i spidsen hele vejen igennem stævnet. Eneste reelle konkurrent er Vanity V, som havde nedbrud på materielt lørdag og derfor mistede 2 sejladser.

I 5.5m klassen var det lige så forudsigelig at dragesejleren Bo Selko ville vinde, ikke bare er han en dygtig sejler. Besætningen sejlede også i den nyeste 5.5m Arnold fra 1995, hvor den ældste 5.5m i feltet er søsat næsten 30 år tidligere i 1965

Og formandens løfte om solskin, jamen det kom da kortvarigt, præcis og kortvarigt under præmieoverrækkelsen.

Resultater fra stævnet her

Se stort Per Heegaard foto-galleri her - husk at klikke på fotoet for at se det i stort format. 







★ Tursejlads

★ Familien Nissen - Hvordan kommer man i gang?

★ Tursejlads

★ Familien Nissen - Sådan kom vi i gang

★ Artikel

★ Kend vejrmodellerne og brug dem rigtigt

★ Artikel

★ Sejl dig sund - brug havet som medicin

★ Artikel

★ Har The Ocean Race en holdbar fremtid?

★ Test af sejlbåde

★ Kom billigt og trygt ud at sejle

★ Test af sejlbåde

★ Fire gode både til familie og race

★ Tursejlads

★ Mit melanesiske eventyr: Et krydstogt fra Australien til...

★ Artikel

★ Svenske fyr bliver mere driftssikre





Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen