Int. Distriktmesterskab i Troense

Troense Baadelaug er, af International Star Class Yacht Racing Association blevet opfordret til at afholde distriktsmesterskabet i det 13. distrikt. International Star Class Yacht Racing Association er organiseret world-wide i 20 distrikter. Danmark er en del af det 13. distrikt sammen med Tyskland, Holland og England.

Sejladserne vil blive sejlet i Lunkebugten fra fredag den 5. september til den 7. september, og vil spænde over tre dage. To sejladser fredag, tre sejladser om lørdagen og de sidste to sejladser om søndagen, og hele 31 både vil deltage i sejladserne med deltagere i alle aldersgrupper, og enkelte af de deltagende teams er på den gode side af de 70 år. Distriktsmesterskaberne er samtidig udtagelse til EM og VM 2015.

En stor gruppe medlemmer af Troense Baadelaug medvirker til at få etableret rammerne for en perfekt afvikling af sejladserne, samt få skabt rammerne på havnen i Troense for at også tilskuere og potentielle nye sejlere får en god oplevelse.

Vores overordnede mål er, at få etableret sejladsen som en årlig tilbagevendende begivenhed omkring den første weekend i september. Dette vil i sejlerverdenen sætte Svendborg på det internationale landkort.

I Troense Bådelaug har det sociale samvær omkring vand og sejlads højeste prioritet. Vandet, bådene og det at være sammen med andre er selve fundamentet i klubben. Som tovholdere på arrangementet vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at stævnet bliver en succes for alle deltagere, frivillige hjælpere, Troenses beboere og stævnets sponsorer, og vi håber at flere også ikke-sejlere, vil komme forbi, og opleve stemningen og måske prøve at sejle.

To Starbåde er faktisk hjemmehørende i Troense. Ved det seneste Europamesterskab, der blev afviklet i Båstad i Sverige blev de lokale sejlere Flemming Sørensen og Niels Hansen Trysøe placeret på en fjerdeplads.

'Henry Rasmussen Memorial Throphy'

Abeking & Rasmussen, et velestimeret verdenskendt værft i Bremen i Tyskland, som bygger yachter i verdensklasse, har tilbudt at skænke klubben en vandrepokal til vinderen af sejladsen.

Som navnet antyder, var en af grundlæggerne dansker drivkraften bag, at Starbåden blev kendt og bygget i Europa. Henry Rasmussen drev frem til anden verdenskrig et værft i netop Svendborg, og det er derfor værftet nu bygger en eksklusiv træmodel af starbåden, som kommer til at pryde præmiehylden i vinderens sejlklub indtil næste distriktsmesterskab.

Læs mere om Starbåden på næste side: 


 

Starbåden

Starbåden er en af de mest givende kølbåde i verden af en simpel grund: det er en utrolig båd at sejle. Designet i 1911 af Francis Sweisguth, har den vist sig at være en klassiker i enhver forstand. Det er den ældste olympiske klasse, efter første gang at have været brugt i olympisk sammenhæng i 1932. Starbåden er understøttet af en verdensomspændende forening, og Starbåden er som klasse en af de bedst organiserede inden for sejlsporten, med over 7.500 både bygget i sin 100-årige historie med over 2000 aktivt kapsejlende medlemmer i dag.

Starbåden har udviklet sig til nærmest det fuldendte til kapsejlads. Udstyret og riggen er enkel nok for begyndere, men alligevel krævende for selv de bedste sejlere. Båden bygges i dag i glasfiber. Design, sejl og udstyr er underlagt strenge klasseregler, for at fokusere konkurrencen omkring færdigheder og for at holde omkostningerne på et rimeligt niveau. Dette har betydet en lang levetid for den enkelte båd og fastholdelse af ældre både til konkurrence.

Mange af verdens bedste sejlere tidligere og nuværende verdensmester og olympiske mestre har været involveret i Starbåds klassen, men klassen består af sejlere i alle aldre og niveauer.