Klassiske lystfartøjer samles til Svendborg Classic Regatta

Svendborg Classic Regatta samler traditionen tro lystfartøjer af træ og med historie i Det sydfynske Øhav til august. Hvis du ikke selv deltager, så er det alligevel spændende at se alle de historiske fartøjer samlet i Svendborg.

Teak, lærk og eg er de dominerende byggematerialer til lystbådene i den traditionsrige Svendborg Classic Regatta i august. Selvom glasfiberen er omkring sit 50 års jubilæum i dansk bådebyggeri, er der stadig entusiastiske bådejere, der på flotteste vis levendegør lystbådenes historie ved at sejle i både af træ. De mange klassiske fartøjer skal dyste på baner udlagt i Lunkebugten mellem Thurø, Tåsinge og Langeland.

I mere end ti år har Svendborg Classic Regatta også tiltrukket andre flotte fartøjer af klassiske typer som fx. Nordisk Folkebåd, Knarr, Drage, Peti, spidsgatter og Jollenkreuzer. Det er alle både, der har haft betydning for udviklingen af lystsejlads og som er konstrueret før 1968.

Svendborg Classic Regatta er kapsejlads, men det er også samvær i havnen og formidling af lystsejladens historie, betoner stævneleder Michael Petersen, Svendborg. Han oplyser, at regattaen plejer at trække et stort og interesseret publikum til havnen.

Årets tema: Peter Bruun både

Kernen i Svendborg Classic Regatta er både bygget i træ, men det udelukker ikke, at der også kan deltage glasfiberbyggede både indenfor et årligt skiftende tema.

I år er temaet lystbåde skabt af konstruktøren Peter Bruun. Han var med i tressernes glasfiber-revolution og har tegnet populære, spidsgattede bådtyper som Marsvin, Spækhugger, Grinde og Kaskelot. I årets tema fejres specielt konstruktionen Grinde, der kom på markedet for 40 år siden. Flere Grinder er allerede tilmeldt regattaen, og Peter Bruun har også sagt ja til at deltage i markeringen af Grindens jubilæum.

Coronet

Også motorbåde har historie, og Svendborg Classic Regatta har en særlig klasse for smukke, bedagede fartøjer med brændstof som eneste fremdrift. Flere både af den danske klassiker Coronet forventes at deltage. Kravet for deltagelse her er, at øvrige både skal være bygget før 1973.

Faste arrangører af Svendborg Classic Regatta er: Danmarks Museum for Lystsejlads, Svendborg Sunds Sejlklub, Svendborg Amatør Sejlklub, Thurø Sejlklub, Rudkøbing Sejlklub, Maritimt Center Danmark, Svendborg samt Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer (”De Fæle”).

Du kan finde information om stævnet samt tilmelding her: www.classicregatta.dk  







★ Tursejlads

★ Familien Nissen - Hvordan kommer man i gang?

★ Tursejlads

★ Familien Nissen - Sådan kom vi i gang

★ Artikel

★ Kend vejrmodellerne og brug dem rigtigt

★ Artikel

★ Sejl dig sund - brug havet som medicin

★ Artikel

★ Har The Ocean Race en holdbar fremtid?

★ Test af sejlbåde

★ Kom billigt og trygt ud at sejle

★ Test af sejlbåde

★ Fire gode både til familie og race

★ Tursejlads

★ Mit melanesiske eventyr: Et krydstogt fra Australien til...

★ Artikel

★ Svenske fyr bliver mere driftssikre





Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen