Rolig nu, det er ikke CB66 sejlerne jeg benævner "undermålere", selv om jeg godt forstår at du som læsere kan få den lumske tanke. Herom senere, klassen afvikler sit DS mesterskab sammen med Gilleleje Sejlklub, fredag, lørdag og søndag.
Da Mikael Jeremiassen, Dansk Sejlunions ansvarlige for kapsejlads kom forbi med DS medaljerne, kom forklaringen på forskellen mellem DS og DIF mesterskaber.
Årsagen var den simple, at vi i artiklen i torsdag havde udnævnt mesterskabet som et DIF mesterskab. Så fine er CB66 sejlerne altså ikke, der er alene tale om et DS mesterskab.
Forskellen er nu ikke så stor, alene om mesteren optages i DIF´s og DS´s annaler, eller alene i DS´s annaler. Altså alene et spørgsmål om historieskrivningen, og så er medaljerne ikke "signeret" DIF.
Som beskrevet i torsdagens reportage, går de gode sejlere ind for et totalkoncept med mange og meget tætte sejladser, krydret men et massivt og festligt natteliv. Det har de så fået, i en grad så skridtene hos sejlerne er langsommere når de møder stadig senere, tavse ind til den fælles morgenmad.
Som tilskuere i Gilleleje Havn, har man svært ved at forstå at disse sejlere repræsenterer dansk erhvervslivs fornemmeste talentmasse, når man ser de enkelte sejlere i den skarpe morgensol.
Fredag stor grillfest, lørdag rejer og jomfru-hummer-haler, søndag stor "kør hjem" burger, skyllet grundigt igennem med masser af øl og dejlige vine. Alt sammen afviklet i et stort cirkustelt opstillet i strandkanten.
Arrangementet kunne kun lade sig gøre, takket været stævneansvarlige Annette Fentz og hendes hær af gæve Gilleleje koner.
Sportsligt var Michael Casparij i "Dirty Diana" suveræn foran Søren Pehrsson i "Mænd der elsker kvinder" - se den fulde resultatliste her
Der blev gennemført 17 sejladser over de 3 dage, i al slags vejr.
Søren Pehrsson i han CB66 "Mænd der elsker kvinder" blev to'er i Gilleje. Foto: Per Heegaard (arkiv)
Et så fornemt arrangement kan stadig kun trække 15 deltagere, endda med stort besvær. Det er ikke kun CB66 klassen, der slås med vigende deltagerantal til deres mesterskaber. En problemstilling der må tages op i tiden der kommer, hvis kapsejlads i dansk sejlsport skal overleve på sigt.
Nå ja, når det nu ikke er CB66 som jeg offentligt tør kalde undermålere – så må jeg røbe at de jomfru-hummer-haler der blev indkøbt til en flad pris – var ganske små - ja rene undermålere. De var for små til at serverer ude på de fine restauranter.