Europæiske søfolk bragte tatoveringen med sig fra Stillehavet sidst i 1700-tallet. Men først for nyligt er tatoveringer blevet allemandseje. Her kan du se de klassiske, maritime motiver, og få historien bag.
Tatoveringer! Vi ser dem over alt, og er man under 40, er man en del af en minoritet, hvis man ikke har mindst én indgraveret på kroppen.
Men sådan har det ikke altid været. Vi skal ikke mere end 30-40 år tilbage, før det primært var en helt bestemt gruppe mennesker, som bar tatoveringer: Søfolk.
De hårde drenge
Jon Nordstrøm er forfatter til flere bøger om tatoveringer og ekspert i emnet, og han fortæller, at det først var efter ungdomsoprøret og rockmusikken i 1960erne, at tatoveringer overhovedet bevægede sig udenfor sømandsmiljøet. 'Janis Joplin var for eksempel tatoveret, og det blev hurtigt noget, man også brugte i de miljøer', sigerhan. Men stadig blev det opfattet som noget, der tilhørte de hårde drenge. Kriminelle og rockere brugte dem også i et vist omfang. Motiverne var pudsig nok de samme som søfolk havde brugt i århundreder, det hele blev ligesom bare genbrugt.
Læs hele artiklen: At bære sine
...