Kick-off møde for Øresundsugen 2015

Initiativtagerne til Øresundsugen startede med at præsentere deres flotte visioner om at genoplive Øresundsugen, efter at den sidste blev afholdt i 1972. Målet er at det skal udvikle sig til den største sejlerfest siden Sjælland Rundt toppede i midten af 1980’erne, og Øresundsugen skal være med til at skabe og genskabe glæden i sejlerlivet.

Visionen er, at Øresundsugen – afviklet årligt i uge 33 - bliver en kombination af Cowes Week i England, Øresund Rally for Cruisers og en festlig Sankt Hans fest over 10 dage, hvor der bliver aktiviteter fra Gilleleje til Dragør for alle typer af sejlsport og lystsejlads samt alle mulige andre former for vandsport. Alle slags sejlsportsevents er velkomne, unge og ældre, alle bådtyper, kapsejlads og tursejlads, samt også andre vandidrætter.

En flot vision, som med opbakning fra klubber, klasser, sejlere, havne m.v. har potentiale til, at Øresundsugen samlet set kan blive verdens største sejlsportsbegivenhed om nogle år, når der er fyldt med aktiviteter fra Gilleleje til Dragør, og fra Viken til Linhamn og Skanør – og gerne også hele Køge Bugt området – i samme uge hvert år.

Øresund er ét af de steder i verden, hvor der - når man tager både den danske og svenske kyst – er den højeste koncentration af både i forhold til befolkningstal og areal. Så mulighederne er til stede.

Læs også: Kæmpe opbakning til Øresundsugen 

Læs også: Øresundsugen bliver genoplivet

aktive deltagere 02_530_FB

25 klubber og 70 deltagere

Der var mødt repræsentanter op fra klubber fra Gilleleje til Dragør, i alt 25 klubber samt klasseorganisationer og andre foreninger, og alle 70 sejlere var begejstrede for det nye initiativ, og bød ind med forslag til aktiviteter i weekenderne samt på hverdagene.

Blandt deltagerne var der mange sejlklubber, som i forvejen årligt gennemfører mange aktiviteter, men der var også deltagere fra for eksempel Nyhavns Skipperpaug, Træskibs Sammenslutningen samt ungdomsinstitutionen Sejlklubben Amager Strand.

Endvidere var der repræsentanter fra mange klasser, som også gerne vil placere deres Danmarksmesterskaber eller andre aktiviteter i én af de mange Øresundshavne.

Efter at initiativtagerne havde præsenteret deres vision og ideer, var der en times gruppearbejde, hvor klubberne indbyrdes kunne mingle og fortælle om deres nye ideer samt allerede planlagte aktiviteter, som de gerne ville have med ind under ’papaplyen’ ”Øresundsugen.

Flere af mødedeltagere opfordrede også til, at klubber og havne også benytter Øresundsugen til at promovere sejlsporten, især overfor børn og unge, således at Øresundsugen ikke kun bliver aktiviteter for alle dem der allerede sejler, men vi også profilerer og promovere sejlsporten, således at der kommer flere aktive sejlere i klubberne, ikke mindst unge sejlere.

Skuespilhuset 520

Kæmpe fest som afslutning

Som afslutningen på Øresundsugen bliver der lagt op til en kæmpestor samlet fest, og her er Skuespilhuset allerede inde i billedet som en mulighed, og man har drøftet med Københavns Havn, at lystsejlerne skal kunne sejle derind og ligge gratis i området ved Kvæsthusbroen i Øresundsugens sidste weekend, hvor feste skal være lørdag aften.

Det skal naturligvis ikke forhindre, at der samtidig afholdes fester rundt omkring på alle de mange involverede havne i forbindelse med de aktiviteter, som hver klub byder ind med.

Fælles branding

Samtlige arrangementer under Øresundsugen skal have en fælles branding, således at der skabes bedst muligt grundlag for at promovere visionen og aktiviteterne i de kommende år, og gøre det attraktivt at være en del af den kæmpe støre event, som også skal brede sig til den svenske side af Øresundskysten fra 2016.

Initiativtagerne vil med støtte fra sponsorer skabe en pakke til alle arrangører med et store Øresundsuge flag, Øresundsuge standere til bådene, Øresundsuge klistermærker og lignende, sålede at alle aktiviteter og alle deltagere bliver en del af fælleskabet og

Startskuddet

Startskuddet til Øresundsugen skal fyres af den 8. august 2015 kl. 08.00 på alle havne som har aktiviteter, og samtidig skal det store Øresundsuge flag til tops og vejre indtil det tages ned den 16. august om eftermiddagen, hvor det rulles sammen ude i de enkelte klubber og opbevares i klubhuset indtil næste års Øresundsugen samt aktiviteter skydes i gang.

Initiativgruppen er en frivillig organisation, som primært er skabt til at koordinere alle de aktiviteter, som der bydes ind med, samt skabe den fælles ’paraply’ og branding, som i fremtiden skal gøre den endnu mere populært at være en del af Øresundsugen.

Succesen skal skabes af alle de individuelle klubber, klasseorganisationer, andre søsportsforeninger samt de mange frivillige på alle havne.

Der bliver etableret en webside www.øresundsugen.dk (ikke etableret endnu) som sammen med den eksisterende Facebook-side skal være de primære kommunikations kanaler for Øresundsugen. 

Initiativtagerne panel_02_530

 







★ Artikel

★ Lamineret cockpitarm og timevis af lakering

★ Interview & Portræt

★ Portræt: Ny kaptajn ved roret i Dansk Sejlunion - Anders...

★ Test af motorbåd

★ Test: Bayliner V20 - Sjov og rummelig

★ Artikel

★ Vendée Globe: Nedtælling til verdens hårdeste...

★ Artikel

★ Rita IV: En konge værdig

★ Test af motorbåd

★ Test: Delphia 10 Sedan - Slowboat til gode oplevelser

★ Interview & Portræt

★ America's Cup: Dansk civilingeniør stadig en af de mest...





Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen